Nyíregyháza hírei

2013.11.21. 11:50

LMP-sajtótájékoztató | „Főiskolák ma, vagy üres városok holnap!”

Nyíregyháza - Dr. Pápai László, az LMP Országos Politikai Tanácsának tagja „Főiskolák ma, vagy üres városok holnap!” címmel tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Dr. Pápai László, az LMP Országos Politikai Tanácsának tagja „Főiskolák ma, vagy üres városok holnap!” címmel tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Nyíregyházán. Az LMP költségvetési módosító indítványában öt terület szerepel, melynek egyike a felsőoktatás. „ Ahhoz, hogy a felsőoktatás betölthesse feladatát, minél több hallgatóra, fenntartható és minőségi intézményre, megbecsült és megfizetett oktatókra van szükség” – jelentette ki dr. Pápai László.

Hozzátette: „A Nyíregyházi Főiskola elismertséget szerzett a tanárképzésben és az egyesítést követően is tovább vitte a mezőgazdasági szakképzés színvonalát. Minősített oktatóik aránya 71 százalékos, ami vetekszik néhány egyetemével is. A PPP-adósság konszolidációja miatt karokat kellett leépíteni, a hallgatói létszám pedig folyamatosan csökken. Főiskola nélkül nem csak a város kerül kilátástalan helyzetbe, hanem a környékbeli kisebb települések is, ahová az itt végzetteknek vissza kellene tudniuk menni, hogy tanítsanak, vállalkozásokat indítsanak, minőségi közszolgáltatásokat nyújtsanak. Az LMP főiskola fejlesztési programja jóval több, mint felsőoktatási politika. Ez a helyi közösségek megmaradásának és fejlődésének kulcsa”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!