Nyíregyháza hírei

2013.11.16. 13:33

Megkérdeztük: Ön hogyan büntetné a színesfémtolvajokat?

Nyíregyháza – Talán a közmunka keretein belül kellene „letöltendő" büntetést mérni az elkövetőkre, legalább ennyi hasznunk legyen belőlük! – mondta Szabó Anita.

Nyíregyháza – Talán a közmunka keretein belül kellene „letöltendő" büntetést mérni az elkövetőkre, legalább ennyi hasznunk legyen belőlük! – mondta Szabó Anita. 

– Szigorúan, hiszen megyénkben és országszerte is nagy problémákat okoznak. Súlyos balesetekhez vezethetnek a vasúti és közúti károkozások, emberéletekkel játszanak! – mondta Orosz János.

– Az a törvény, ami jelenleg szankcionálja ezt a bűncselekményt, nem megfelelő. Sajnos engem is loptak már meg. Nem tudom, mi lenne az igazán elrettentő büntetés, egy biztos, a pénzbírság nem megoldás – fejtette ki véleményét Hadobás Mihályné.

– Sokkal erőteljesebben lépnék fel a tolvajokkal szemben. Elzárással sújtanám őket, mert óriási károkat okoznak, és életeket tesznek kockára. A pénzbírság felesleges, hiszen nem tudják kifizetni – válaszolta Markovics Árpád.

– Pénzbírság vagy börtönbüntetés az én javaslatom. Felsősimán élek, nálunk nem történik színesfém lopás – mondta Szabolcsi Tiborné.

– A pénzbüntetést aligha lehet behajtani a tolvajokon, a felfüggesztett börtön nevetséges, egyenlő a semmivel, a börtönélet pedig sokba kerül az adófizetőknek. Sajnos minket már loptak meg, ezért mindig elzárjuk az értékeket – mesélte Szabó Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!