Nyíregyháza hírei

2013.11.12. 11:09

Tanyafórum Mandabokorban

Nyíregyháza - A lakossági találkozó célja, hogy a Nyíregyháza környéki tanyabokrok ismét betölthessék a „város éléskamrája” szerepet.

Nyíregyháza - A lakossági találkozó célja, hogy a Nyíregyháza környéki tanyabokrok ismét betölthessék a „város éléskamrája” szerepet. A helyi termelés erősítése, a helyi termékek iránti kereslet növekedése létfontosságú a termelők és a vásárlók szempontjából is, hiszen a helyben maradt pénz a helyi gazdaságot erősíti. Ezt felismerve, fórumsorozatot indított útjára a Szabolcsi Szociális Szövetkezet, amelynek következő állomása november 15-én 17 órától Mandabokorban a Jegenye utcai művelődési házban lesz.

– A fórum célja a közösségi élet és a háztáji gazdálkodás fellendítése a Nyíregyháza környéki tanyabokrokban, hogy a tanya ismét betölthesse a „város éléskamrája” szerepet. A szervezők nem titkolt célja, hogy segítsék a helyi közösségek erősödését, a családok, a gazdák közötti együttműködést. A programra nemcsak helyi termelőket várnak, hanem olyan családokat is, akik egyre nehezebben tudják fizetni a városi élettel járó kiadásokat, és tanyára költöznének a könnyebb megélhetés reményében.

A fiatalok tapasztalt gazdáktól leshetik el a gazdálkodás fortélyait – adta hírül Lencsés Brigitta, majd hozzátette: a közeljövőben további öt ingyenes fórumot szervez még a Szabolcsi Szociális Szövetkezet, helyi élelmiszerekből összeállított kóstolóval egybekötve.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!