Nyíregyháza hírei

2013.12.05. 13:46

Növésben a „bezzeg gyerek”

Nyíregyháza - A polgármesteri konzultáció-sorozat második állomásán a turizmus volt a központban a Hotel Centrálban.

Nyíregyháza - A polgármesteri konzultáció-sorozat második állomásán a turizmus volt a központban a Hotel Centrálban.Még friss az élmény: a Magyarország legnagyobb szállásfoglaló portálja, a szallas.hu által kiírt versengésben Nyíregyháza érdemelte ki az Év Feltörekvő Turisztikai Települése titulust. Ilyen antré után igen hálás volt hozzákezdenie beszédéhez dr. Kovács Ferencnek a polgármesteri konzultáció-sorozat második felvonásán. A Hotel Centrálban csütörtökön a turizmus állt a középpontban, a hallgatóság soraiban idegenforgalmi szakemberek, szálloda- és étteremvezetők, utazási irodák első emberei, és a különböző attrakciók prominensei foglaltak helyet.

Dr. Kovács Ferenc polgármester kijelentette: 40 millió forintot nyert a város uniós forrásból a 2014-2020-as városfejlesztési programtervezet kidolgozására. Összesen 15,1 milliárd forintnyi EU-s összeg érkezhet, el kell dönteni: milyen konkrét célra fordítanák. A városvezető háromnegyedórán át akkurátusan felfedte: honnan indultak, hol tartanak, és hová szeretnének eljutni? Oldalakon át lehetne taglalni az általa elmondottakat, elvégre vannak felmutatható eredmények szép számmal az elmúlt esztendőkben.

Dr. Kovács Ferenc hosszasan sorolta az Állatpark, a TDM-iroda, az Aquarius Élményfürdő és a további attrakciók sikereit. Kijelentette, hogy „a java csak most következik. Egy hasonlattal élve: noha rangot jelent az élvonal, nem elég feljutni az NB I-be, ki kell harcolni a bennmaradást”. A városvezető szavaira Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. korábbi vezérigazgatója reagált. Szerinte „bezzeg gyerek” lett Nyíregyháza, oly mértékben előretört, hogy sokan irigylik a dinamikus fejlődéséért. Felkerült a megyeszékhely a turisztikai térképre.

– Ha élményt kapnak a turisták, akkor idővel visszajönnek, mindemellett magukkal viszik a város és a környék jó hírét, ami újabb érdeklődő kört generál. Az a tény, hogy Sóstógyógyfürdő gyógyhely minősítést kapott, egy újabb hívószó a külföldiek számára is. További infrastrukturális fejlesztésekkel és befektetői, vállalkozói összefogással még vonzóbb lehet Nyíregyháza – fejtegette a neves idegenforgalmi szakember, aki elárulta, hogy kedvence a káposztás paszuly, és hogy mindig lenyűgözi az itt élők vendégszeretete. A konzultáció további részében kötetlen eszmecsere folyt a turisztikai ágazatot szép számmal reprezentálók között.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!