Nyíregyháza hírei

2013.12.05. 16:57

MSZP-sajtótájékoztató | MSZP: Visszaállítani az önkormányzatiság alapjogait!

Nyíregyháza - Húsz éven keresztül konszenzus alapján működött az önkormányzatisághoz való jog. A helyi emberek döntöttek a helyi ügyekről, de 2010-ben az Orbán-kormány felrúgta ezt a gyakorlatot – mondta csütörtökön nyíregyházi sajtótájékoztatóján dr. Simon Gábor országgyűlési képviselő, aki jövőre Miskolc város MSZP-s polgármester-jelöltjeként indul majd a választáson.

Nyíregyháza - Húsz éven keresztül konszenzus alapján működött az önkormányzatisághoz való jog. A helyi emberek döntöttek a helyi ügyekről, de 2010-ben az Orbán-kormány felrúgta ezt a gyakorlatot – mondta csütörtökön nyíregyházi sajtótájékoztatóján dr. Simon Gábor országgyűlési képviselő, aki jövőre Miskolc város MSZP-s polgármester-jelöltjeként indul majd a választáson. Mint mondta, ha az MSZP kormányra kerül, visszaállítják az önkormányzatiság alapjogait.

Dr. Szabóné Müller Tímea, aki Budapesten országgyűlési képviselőjelölt, az MSZP jövőprogramjának öt alappilléréről szólt. Az MSZP céljai között szerepel a gyermekéhezés felszámolása, az anyák munkahelyvédelme, a munkavállalók érdekében a munkahelyteremtés, a kis- és középvállakozások fejlesztéséhez adót csökkentenének, valamint visszaállítanák az öregségi nyugdíjat, a rokkantnyugdíjat, s 65 év felett ismét ingyenes lenne az utazás.

Jeszenszki András országgyűlési képviselőjelölt (Nyíregyháza) hozzátette: fontos a demokratikus működés megteremtése, a helyi közösségek kapják vissza döntési jogukat. Nagy László, az MSZP városi elnöke azt emelte ki, hogy a jelenlegi rendszer működése az oktatásban, a szociális szférában nehézkes, rugalmatlan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!