Nyíregyháza hírei

2014.01.04. 13:01

A karácsonyfánkért sorsjegyet ad a THG

Nyíregyháza - A társaság az idén is intézkedik a feleslegessé vált fák elszállításáról.

Nyíregyháza - A társaság az idén is intézkedik a feleslegessé vált fák elszállításáról.Hétfőn itt van vízkereszt, így a hétvégén tökéletes alkalom nyílik arra, hogy megszabaduljunk a tűleveleik nagy részét már elhullajtó karácsonyfáinktól.

Sajnos minden évben előfordul, hogy egyesek csak úgy találomra, ahogy esik úgy puffan alapon hajítják ki a feleslegessé vált fákat, elcsúfítva ezzel lakókörnyezetünket. Éppen ezért tartjuk fontosnak felhívni a Nyíregyháza és környékén élők figyelmét a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. kezdeményezésére.

Sorsjegyet kapnak

– Társaságunk és Nyíregyháza önkormányzata január 6. és 18. között karácsonyfagyűjtő akciót szervez. Az akció két hete alatt minden egyes - Korányi Frigyes utca 3., valamint Kerék utca 1. szám alatti Hulladékudvarokba – beszállított karácsonyfáért sorsjegyet kapnak a résztvevők, amivel sorsoláson vesznek részt, és ajándékokat nyerhetnek – mondta Hajnal Tünde PR referens, majd hozzátette: az ajándékokat január 18-én 14 órától sorsolják ki a Hulladékudvarban.

– Aki nem tudja behozni a fáját, az se keseredjen el, hiszen, mint ahogy eddig is, társaságunk az idén is gondoskodik a karácsonyfák elszállításáról. A kertes övezetekből a kommunális hulladékszállítás megszokott napján visszük el a fákat.

– A lakótelepen élőket arra kérjük, hogy a kukák, konténerek mellé helyezzék ki a tűlevelűt, azok pedig, akiknek benti gyűjtőjük van, egy jól megközelíthető ponton helyezzék el a karácsonyfákat, lehetőleg egy helyre – kéri Hajnal Tünde, aki hozzáteszi: a nagyobb fákért külön gépjármű megy.

Büntetésre is számíthatnak

– Akik csak úgy ad hoc jelleggel dobálják el a fákat, azok akár büntetésre is számíthatnak – mondta lapunknak Bodrogi László, a közterület-felügyelet vezetője.

– Kollégáim munkaidőben fokozott figyelemmel járják a várost, és a renitensek akár 5-50 ezer forintig terjedő büntetést is kaphatnak, hiszen köztisztasági szabálysértést követnek el – fogalmazott Bodrogi László.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!