Nyíregyháza hírei

2014.01.29. 07:38

Itt az új gabonapiac

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Mindenki számára szabadon elérhető a Magro Gabonaindex, az MGX.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Mindenki számára szabadon elérhető a Magro Gabonaindex, az MGX.

 Egyszerűbben áttekinthetik mostantól a gazdák a magyar gabonapiac árainak változását a Magro Gabonaindex (MGX) révén, amely valamennyi fontos gabonaféle (árpa, búza, cirok, köles, kukorica, rizs, rozs, tritikálé, zab) adatait tartalmazza.

Az index létrehozását az az igény generálta, mely szerint a gazdák és kereskedők árinformációs hiánnyal küzdenek és sokszor nem megfelelő döntéseket hoznak. A Magro.hu mezőgazdasági piactér új fejlesztése napi piaci árakat mutat, hazai történéseken alapul, így nagy segítség az agrárkereskedelemben.

Pásztor András szerint jelentős segítség lehet ez az internetes felület a megye (főként fiatal) gazdálkodói számára. – Bízom abban, hogy a fiatalabb gazdák, akik már rendelkeznek azokkal az alapvető informatikai ismeretekkel, amelyek szükségesek az online gabonapiac megfelelő használatához, a terményeik értékesítésében segítséget kapnak. Hiszen ez lenne a célja ennek az internetes piacnak – mondja a megyei agrárkamara osztályvezetője, aki szerint az idősebb generáció tagjai nem biztos hogy nyugodt szívvel üzletelnek majd ezen a fórumon, hiszen ők jobban hisznek a személyes, a már jól bevált kapcsolatokban és üzletmenetben.

További részletek a www.kelet.hu-n és a Kelet-Magyarország január 29-i számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!