Nyíregyháza hírei

2014.01.11. 13:09

Megkérdeztük: Ön változtatna a jelenlegi közlekedési sebességhatárokon?

Nyíregyháza – Régóta megvan a jogosítványom, mégsem vezetek. Szerintem a lakott területen belül és kívül előírt sebességmaximumokkal semmi baj, leszámítva a felesleges 30 km/h korlátozásokat, inkább a közlekedési morálon kellene javítani – fejtette ki véleményét Balogh Edit.

Nyíregyháza – Régóta megvan a jogosítványom, mégsem vezetek. Szerintem a lakott területen belül és kívül előírt sebességmaximumokkal semmi baj, leszámítva a felesleges 30 km/h korlátozásokat, inkább a közlekedési morálon kellene javítani – fejtette ki véleményét Balogh Edit.Adorjánné Szabó Magdolna nem változtatna a jelenlegi szabályokon. – Optimális, biztonságos a mostani előírás, 40 km/h túlzottan lassítaná a városi közlekedést, a 60 km/h sebességmaximum hatására pedig több lenne a baleset, hiszen akkor azt lépnék át egy kevéssel a merész sofőrök – mondta. – Tartsuk be a KRESZ szabályait, ez a lényeg! A zebrán áthaladó gyalogosok gyakorta kénytelenek „behódolni” az autósoknak, pedig elméletileg elsőbbségük lenne – válaszolta Hetei Éva. Jobbágy Róbert még emlékszik azokra az időkre, amikor 60 km/h-val lehetett hajtani a lakott területeken. – Azóta nagyot nőtt a gépkocsiforgalom, sok a felelőtlen autós az utakon, akik száguldoznak vagy éppen elhanyagolják a műszaki karbantartásokat. Életveszélyes lenne lazítani a szabályokon! – mondta. Felesége, Jobbágy Róbertné soha nem ült volán mögé, de valamennyi családtagját óvatos, körültekintő közlekedésre inti. Hegedűs Márk kijelentette: nem a szabályokkal, hanem a szabályszegőkkel van a baj.

- KM-PI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!