Nyíregyháza hírei

2014.01.29. 19:04

Nyolc előadással várja az érdeklődőket a táncfarsang

Nyíregyháza - Ha február és színház, akkor táncfarsang! A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház életében hagyomány, hogy a farsangi időszakban a mozdulatművészet legjelesebb hazai képviselőit hozza Nyíregyházára, hogy a színjátszás mellett a kultúra egy másik szegletét is megismertessék a közönséggel.

Nyíregyháza - Ha február és színház, akkor táncfarsang! A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház életében hagyomány, hogy a farsangi időszakban a mozdulatművészet legjelesebb hazai képviselőit hozza Nyíregyházára, hogy a színjátszás mellett a kultúra egy másik szegletét is megismertessék a közönséggel. Nem lesz ez másként ebben az évben sem: február 6–8. között nyolc előadást láthatnak a táncművészet iránt érdeklődők. A programsorozat szerdai sajtótájékoztatóján Ágoston Ildikó, a Szabolcs Táncegyüttest működtető egyesület elnöke elmondta: két évvel ezelőtt nagy sikerrel szerepeltek a táncfarsangon, örülnek annak, hogy ismét színpadra léphetnek.

– Az előadás első része kuriózum: a Kossuth-díjas Györgyfalvay Katalin egykori koreográfiáinak felújított változatai a komoly táncszínházat képviselik. A második részben erdélyi táncokat mutatunk be, ez a klasszikus folk­lór meg­jelenése lesz élő­zenés kísérettel. Szilágyi Zsolt, a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola táncművészeti tagozatának vezetője arról beszélt, hogy diákjaik két produkcióval is szerepelnek a táncfarsangon: a Mese, mese, meskete... az epikus hagyományokra épít, míg a Jöttem, láttam, megtaláltam a szerelemről szól. Mindkét előadás tartalmas szórakozást ígér – mondta.

A nyíregyházi fellépők mellett a GNM Kontúr Fizikai Színház, a Közép-Európai Táncszínház, a Zéró balett, a Hodworks és a Pannon Várszínház veszprémi táncműhelye érkezik a táncfarsangra – utóbbi produkció Krámer György és Ladányi Andrea közös estje lesz. Az előadásokat az érdeklődők a Krúdy Kamarában és a MŰvész Stúdióban láthatják esténként hét, illetve nyolc órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!