Nyíregyháza hírei

2014.01.09. 15:16

Rendőrökre támadtak, súlyos büntetés várható

Nyíregyháza - A rendőrök elleni támadásokat a törvény szigorúan, szabadságvesztéssel bünteti.

Nyíregyháza - A rendőrök elleni támadásokat a törvény szigorúan, szabadságvesztéssel bünteti.

 – Mozgalmasan teltek az óév utolsó, illetve az új év első napjai a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség nyomozói számára, ugyanis három olyan bűnügyben kellett eljárniuk, ahol az elkövetők rendőrre támadtak – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László, a megyei főügyészség szóvivője.

– A Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a december 28-án Kéken a rendőrre támadó apát és fiát, őket őrizetbe is vette, majd szilveszter napján a bíróság mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte egy hónap időtartamra – ismertette Szilágyi László.

Újév napján, a reggeli órákban utcai verekedéshez riasztották Tiszavasváriban a rend­őröket. A helyszínre érkezve igazoltatták a három verekedőt, akik közül az egyik bilincselés közben belerú­gott két rendőr lábába is, egy harmadikat pedig arcon köpött, végül meg is harapta az egyik rendőrt.

– A nyomozó ügyészség január 2-án gyanúsítottként hallgatta ki az őrizetben lévő elkövetőt hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt – tette hozzá a szóvivő.

Vészfékezésre kényszerítve

Január 3-án hajnalban Fehérgyarmaton a rendőrök arról kaptak bejelentést, hogy egy BMW és egy Audi típusú személygépkocsi közlekedik Tiszabecs irányából Fehérgyarmat felé nagy sebességgel, és vezetőik nem álltak meg a rendőri jelzésre. Két rendőr ekkor gépkocsival szirénázva és villogót használva a menekülő gépkocsik után indult. A BMW megpróbálta az egyenruhások gépkocsiját leszorítani az útról és vészfékezésre kényszerítette. A BMW vezetője elmenekült a helyszínről, azonban az Audi 19 éves női vezetőjét sikerült elfogni.

– A nyomozó ügyészség január 7-én hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomozást rendelt el az ügyben – mondta Szilágyi László és hozzátette: a rendőrök elleni támadásokat a törvény szigorúan bünteti. A bűncselekmény büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés, míg ha csoportosan, fegyveresen vagy felfegyverkezve követik el a bűncselekményt, akkor 2-8 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat az elkövető.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!