Nyíregyháza hírei

2014.01.07. 16:07

Rendszerben kezeli a problémát

Nyíregyháza - Nyíregyháza lakossága évtizedek óta küzd a csapadékvíz elvezető rendszer hiányosságaiból adódó elöntésekkel, ami az érintett területeken élőknek egy-egy esőzés után komoly problémát jelent.

Nyíregyháza - Nyíregyháza lakossága évtizedek óta küzd a csapadékvíz elvezető rendszer hiányosságaiból adódó elöntésekkel, ami az érintett területeken élőknek egy-egy esőzés után komoly problémát jelent. Emellett sokszor nehezíti a nyíregyháziak mindennapjait a belvíz is, ami 2010 végén 400 ingatlant fenyegetett. Akkor szivattyúzással sikerült orvosolni a gondokat, ám az nem jelentett igazi megoldást.

Kistelekiszőlőben kipróbálták a víz elvezetését és a sikeren felbuzdulva döntött a városvezetés a csapadékvíz elvezetését biztosító rendszer kiépítése mellett. A megvalósításhoz sikerült pályázati forrást nyerni, és tavaly év végére a kivitelezéssel is végeztek a szakemberek. A Bujtosi városligetben tartott keddi ünnepélyes átadáson dr. Kovács Ferenc polgármester azt mondta, a 410 millió forintos beruházáshoz 100 millió forintot az önkormányzat biztosított, a projekt nagy előnye, hogy rendszerben képes kezelni a problémát.

– Ez most az első láncszem, de elkészült a koncepció arra, hogy az egész városban kiépüljön a rendszer. Így ha a közeljövőben lesznek ilyen témájú pályázatok, azonnal be tudjuk nyújtani azokat – mondta a polgármester, aki hozzátette: bízik abban, hogy a projekt megvalósításával csökken a belvizes területek előfordulása és hogy egy-egy nagyobb eső nem okoz majd gondokat sem az autósoknak, sem a mélyebb területeken élőknek.

 

A projekt keretében megvalósult

A városi I. csatorna mederbővítése az Igrice befogadótól az Ibolya utcáig

A városi I. csatorna mederbővítésének szakaszán a Bujtosi Parkban található gyalogos áteresz és teherbejáró áteresz kapacitásbővítésére egy gyalogos fahíd, illetve egy keretelemes áteresz építése

A városi I. csatorna visszaduzzasztásának csökkentése érdekében a befogadó Igrice csatornán a Család utcai áteresz átépítése

A városi I. csatorna Család utca alatti szakaszán található Stop-Shop melletti áteresz átépítése

Az Igrice csatornán a sóstói városrészben található áteresz, a Berenát utcai áteresz átépítése

Ezek mellett megépült egy 200 köbméter vasbetonmedrű és egy 2000 köbméter földmedrű záportározó, amellyel csökken a városi I. csatorna vízgyűjtőjén a visszaduzzadás és az elöntések veszélye

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!