Nyíregyháza hírei

2014.02.05. 12:22

Kíváncsi érdeklődőket vár a kíváncsi művész

Nyíregyháza - Újdonság Nyíregyházán az a Műterem Galéria, amely a napokban nyílt meg a Szent Miklós téren alatt.

Nyíregyháza - Újdonság Nyíregyházán az a Műterem Galéria, amely a napokban nyílt meg a Szent Miklós téren alatt. Az alkotásokat az alkotójukkal együtt - akár munka közben - láttató kis kiállító helyiség ötletgazdája az a Madarassy György, aki a híres nagybányai festőiskola hagyományainak képviselőjeként talált valamikor otthonra Nyíregyházán, és lett azóta már Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Príma-díjas festőművésze.

- A naponta 14-től 17 óráig nyitva tartó Műterem Galériában láthatók lesznek a közönség számára azok az alkotások, amelyekről a legavatottabbtól, azaz tőlem tudhatnak meg bármit, ami érdekli a hozzám betérőket. A világban sokfelé találkoztam már ehhez hasonló, a művész és közönsége találkozóhelyéül szolgáló kis galériával. Azt gondoltam ki, hogy a műterem galéria kirakatában látható lesz a legfrissebb, napról-napra alakuló munkám mindaddig, míg el nem készül és az ezt szentesítő szignóm rá nem kerül.

Az izgalmas kezdeményezés miértjére is kész a válasszal Madarassy György:

- Számomra, aki minden áldott nap sokat dolgozom a képeimen, hiányzik a közönség visszajelzése. Valakinek meg kell mutassam, mivel foglalkozom, mit alkottam. A városban működő kiállítási rendszer nem ad elég lehetőséget az alkotó művészeknek találkozni a közönséggel, megkérdezni a véleményüket az alkotásukról. Én legalább is ezt érzem. Nagyon remélem, hogy mások is így gondolják, olyanok akik szeretik a képzőművészetet, ugyanakkor hiányolják annak markánsabb jelenlétét Nyíregyháza életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!