Nyíregyháza hírei

2014.02.04. 14:53

Uzsorások őrizetben

Demecser - A demecseri rendőrök fogtak el három férfit, akik nehéz anyagi helyzetben élőknek aránytalanul magas kamatra adtak kölcsön.

Demecser - A demecseri rendőrök fogtak el három férfit, akik nehéz anyagi helyzetben élőknek aránytalanul magas kamatra adtak kölcsön.A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrse uzsora-bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást V. János 43 éves, V. János 20 éves és V. Zoltán 18 éves demecseri lakosok ellen.

A rendőrök 2014. február 3-án fogták el társaságot, akik a rendelkezésre álló adatok szerint nehéz anyagi helyzetben élő helyieknek 50-100%-os kamatra adtak kölcsön pénzt. A rászorulóknak a gyanúsítottak élelmiszereket és egyéb árucikkeket is adtak hitelbe, melyekért később aránytalanul magas árat kértek. A vallomások szerint az uzsorások rendszeresen fenyegették - volt, hogy bántalmazták is - adósaikat.

A Demecseri Rendőrőrs a három gyanúsítottat őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!