Nyíregyháza hírei

2014.03.06. 07:47

Égetően sürgős lenne a kárrendezés

Nyíregyháza - „Lent is mindenki kiabált: ég a ház!” – idézte fel a történteket Ilonka néni kimentője, András.

Nyíregyháza - „Lent is mindenki kiabált: ég a ház!” – idézte fel a történteket Ilonka néni kimentője, András. A magasból aláhullt üvegtörmelékeket sepregették össze a lakók szerdán délelőtt a Ferenc körúti társasház előtt, amelynek 8. emeletén tűz ütött ki kedden. A lángok egy idős, egyedül élő asszony, Ilonka néni konyhájában csaptak fel, akinél a korábbi hírekkel ellentétben nem a szomszédja és annak ismerőse, hanem két gondozónő tartózkodott, a tüzet azonban hárman sem voltak képesek időben megfékezni.

Először cigifüstre gyanakodott

Három tűzoltóautóval, egy vízszállítóval és egy magasból mentő járművel összesen 22 tűzoltó oltotta a lángokat, amelyek nemcsak a közvetlen szomszédságban, hanem az egy emelettel feljebb lakó Kóka András otthonában is jelentős károkat okoztak.

– Ennyi maradt a tűvész után – mutat körbe Kóka András a teljesen kiégett konyhán, ahol reggel még 10 centis víz állt. – Nem tudom, mikor lesz ebből valami, de jó lenne hamar, mert ebben a lakásban nem lehet élni. Mindenbe beleette magát a korom és a füst, hányingerem van és fáj a fejem tőle – magyarázza, miközben a konyhaszekrény ajtaján felgyűrődött borításról a megpörkölődött egykori Télapó figurára téved a tekintet, a megfeketedett fal és az üveg nélküli ablakkeret pedig többet mond minden szónál.

(További részletek a KELET.HU-n és a Kelet-Magyarország március 6-ai számában)

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!