Nyíregyháza hírei

2014.03.04. 09:14

Köztársaság Park: Nyíregyházán startol a turné

Nyíregyháza - A Köztársaság Park Tóth Zoltánnal március 8-án lép fel.

Nyíregyháza - A Köztársaság Park Tóth Zoltánnal március 8-án lép fel. Bódi László 2013. március 11-én bekövetkezett halálával elpattant egy húr. A republicos szívekben valami nagyon elveszett. Úgy, ahogy csak a rajongás, a szeretet, az életérzés az élet múlhat el. De az élet nem áll meg, a felfoghatatlan űr után is lehet, van folytatás.

Polc a műfajban

Kizárólag a Rockinform Magazinnak nyilatkozott Tóth Zoltán, aki új utat választott: „Természetesen a kiválás nem pontos kifejezés, mivel inkább arról volt szó, hogy az újrainduló (Republic 67 nevű) zenekarban már nem veszek részt. Talán megtalálják azt a polcot a műfajban, ahol elhelyezkedhetnek. Történt már kissé hasonló esemény itthon 1983-ban. Akkor a zenekari nevet egy személyben vitte tovább az énekes, létrehozva – azonos név alatt – egy egészen más jellegű, imázsú zenekart. Az újraalakult együttes végül is majd 30 éve fennáll.

Cipő irányába egy hatalmas szeletet áldoztam az önfejű saját világomból, és a hangszerelési, zenei rendezési energiáimat az ő világába, munkájába olvasztottam. Mint idővel hamar világossá vált, a sors ennél nagyszerűbb tárgyat nem is találhatott volna e ténykedésemnek. Nem csak a munkám találta meg a legméltóbb lefolyását így, de egy pótolhatatlan sorsközösségben is találtam magam vele. Talán soha senki nem becsült meg és értékelt úgy, mint ő!”

Szabolcsi kezdet

Egy júniusi emlékesten megalakult a Köztársaság Park, októberre pedig megjelent egy új album tele tagadhatatlanul republicos hangzású dalokkal.

– Túl vagyunk néhány kisebb koncerten, a zenekar pedig 2014-ben immár turnéra kész. Úgy hozta a helyzet, hogy az első állomás Nyíregyháza lesz március 8-án – újságolta Loch Lívia menedzser.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!