Nyíregyháza hírei

2014.03.03. 11:14

Megoldódhat a latyakos utca gondja

Nyíregyháza - Alig egy kilométerre látszik a Törzs utcai toronyházak sziluettje Nyíregyházán, a Pető utcából, ahol egy régi, ottfelejtett tábla szerint, egykor Pető tanya volt a hely neve.

Nyíregyháza - Alig egy kilométerre látszik a Törzs utcai toronyházak sziluettje Nyíregyházán, a Pető utcából, ahol egy régi, ottfelejtett tábla szerint, egykor Pető tanya volt a hely neve. Itt él Merő Ferenc, aki körbemutatva mondta el a gondját: - Valamikor ezen az utcán lefolyt a csapadékvíz, de amióta feltöltötték a kiszedett homokkal, már nincs lejtése.

Most, hogy befejezték a csatornázási munkákat, nem folyik le a víz, hanem megáll. Amikor nagyobb eső van, ez olyan magas, hogy aki a buszhoz kigyalogol, mire felszáll, csupa sár lesz - nem mondhatja magáról azt, hogy városi lakos. Megkérdeztük a kivitelezőket, ők azt mondták, a munkákat befejezték, le is vonultak. Most nem tudjuk mi legyen, kihez forduljunk. Amit tudtunk saját erőből kiegyenlítettünk, de nem erről volt szó - mondta.

A témával megkerestük a terület önkormányzati képviselőjét, hogy tud-e az itt élők gondjáról, illetve tényleg így marad-e a beruházás. Dr. Tirpák György telefonon keresztül a következő tájékoztatást adta: a Pető utcát a NyírVV. a jövő hét szerdai napjáig helyreállítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!