Nyíregyháza hírei

2014.03.15. 11:21

Nyíregyházán is megemlékeztek a forradalom hőseiről

Nyíregyháza - A várható orkán erejű szél miatt 10 órára előrehozták szombaton Nyíregyházán a Március 15-i ünnepséget.

Nyíregyháza - A várható orkán erejű szél miatt 10 órára előrehozták szombaton Nyíregyházán a Március 15-i ünnepséget.A Szabolcsi Koncert Fúvószenekar térzenéje után dr. Kovács Ferenc polgármester köszöntötte a Kossuth téren megjelent nyíregyháziakat.

Megemlékezésében kiemelte az 1848-49-es szabadságharc hőseinek bátorságát és szellemiségét, külön megemlítve a nyíregyházi Kralovánszky családot, ahol az édesapa, András és hat fia is a forradalom mellé állt és vonult hadba.

– Az akkori nemzedék tudott lelkesedni és összefogni, ez iránymutató kell hogy legyen számunkra is – fogalmazott a polgármester, aki hozzátette: ahogy a szabadságharc hősei megvívták a maguk csatáját, úgy a mostani generációnak is szembe kell nézni a kihívásokkal.

Dr. Kovács Ferenc ünnepi beszéde után a Vasvári Pál Gimnázium diákjai léptek a pódiumra, akik „A márciusi ifjak egyike valék” címmel adtak elő színvonalas ünnepi műsort, melyben közreműködött Rékasi Károly színművész is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!