Nyíregyháza hírei

2014.03.12. 07:42

Szabadságot a folyosóknak!

Nyíregyháza - Az egyes lépcsőházakat öt évente kötelező ellenőrizni.

Nyíregyháza - Az egyes lépcsőházakat öt évente kötelező ellenőrizni.

Ahogy arról már több alkalommal is beszámoltunk, a múlt kedden tűz ütött ki a Ferenc körúton található egyik társasházban, a lángok komoly károkat okoztak. Bár a tűz oka emberi figyelmetlenség volt, a szerencsétlen eset apropóján utánajártunk annak a szabályozásnak, amelyek a lépcsőházi folyosókon hagyott szekrények, polcok, virágok tárolására vonatkoznak.

Nem lehet akadály

Abban az esetben, ha a lépcsőházi folyosó 1,1 méter széles, akkor a menekülési útvonalon nem helyezhető el a menekülést, közlekedést akadályozó tárgy (szekrény, tároló, virág) – olvashatjuk a katasztrófavédelem internetes oldalán.

A hő- és füstelvezetésre alkalmas, valamint a lakók mentésére szolgáló ablakok megközelíthetőségét is biztosítani kell, ezeken a területeken elegendő „csak” egy 1 méter széles útvonalat hagyni. Virágokat legfeljebb a mentésre szolgáló ablakok előtti kis szakaszon lehet elhelyezni, de ezt is csak közvetlenül a fal mellett és csakis akkor, ha a folyosó van 1,1 méter széles. Ha a közlekedő ennél keskenyebb, akkor itt sem szabad a tűzvédelmi hatóság engedélye nélkül virágot elhelyezni.

– A katasztrófavédelmi kirendeltségek megyeszerte folyamatosan végeznek ellenőrzéseket a honlapunkon leírt szempontok szerint – mondta Tóth Gabriella tűzoltó főhadnagy, hivatalvezető.

További részletek  a kelet.hu-n és a Kelet-Magyarország máricus 21-ei számában. 


Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!