Nyíregyháza hírei

2014.04.25. 08:47

Szeretet és megbecsülés övezi őket

Nyíregyháza - A tűzoltók és az orvosok a szó szoros, a pedagógusok átvitt értelemben mentenek életet.

Nyíregyháza - A tűzoltók és az orvosok a szó szoros, a pedagógusok átvitt értelemben mentenek életet. – Nem csodálkozom azon, hogy mi, pedagógusok a bizalmi toplista dobogóján állunk, hiszen a diákokkal és a szülőkkel is igyekszünk közvetlen, jó viszonyt ápolni, az oktató-nevelő munka pedig, amit a katedrán állók nap mint nap lelkiismeretesen végeznek, szintén magáért beszél – kommentálta a GfK Hungária eredményét Galgócziné Paszternák Erika, a nyíregyházi Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskola és AMI igazgató-helyettese.

– Az általános iskola alsó tagozatán egyfajta bizalmi szentháromság alakul ki a szülők, a tanítók és a gyerekek között, erre az alapra kell és lehet építeni a későbbiekben is. A diákok és a szülők is gyakran kiöntik nekünk a lelküket, mesélnek a problémáikról, és segítséget kérnek azok megoldásában. Kölcsönös tisztelet, bizalom és nyitottság nélkül mindez nem működne.

Amíg a tűzoltó a szó szoros értelmében, addig mi átvitt értelemben, de ugyanúgy életet mentünk azáltal, hogy a bátortalan, tapasztalatlan és „csiszolatlan” gyerekeknek megmutatjuk a helyes utat, a követendő értékeket, így ballagáskor már intelligens, talpraesett és céltudatos fiataloknak intünk könnyes búcsút, ami – s ezt több mint 30 éves szakmai múlt mondatja velem – nem örökre szól, csupán ideiglenes: sok diákkal és szülővel ápolja tovább a bizalmi-baráti kapcsolatot az Apáczai tantestülete éveken, sőt akár évtizedeken át! – mondta az egyéni gyermeknevelés terén elért teljesítményéért IIASA-Shiba Díjjal kitüntetett Galgócziné Paszternák Erika.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarországban vagy a Kelet.hu-n.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!