Nyíregyháza hírei

2014.05.28. 12:30

Akit Lázár Ervin tanított meg horkolni

Nyíregyháza - Ratkó József azt mondja, zsigereiben van az édesapja minden műve, érdekes módon még azok is, amik az ő születése előtt íródtak.

Nyíregyháza - Ratkó József azt mondja, zsigereiben van az édesapja minden műve, érdekes módon még azok is, amik az ő születése előtt íródtak. – Nap mint nap velem, velünk van, azzal, hogy szervezzük az emlékév programjait és részt veszünk azokon, úgy érzem, állandóan találkozunk. Ahogy a gyerekeimmel bánok és ahogy megpróbálok az emberekért tenni – én ezzel tudom ápolni és továbbadni az örökségét – mondta lapunknak az író-költő fia, aki a gyerekkoráról is mesélt. – Szigorú volt velünk és sokszor azt éreztük, igazságtalan is – ma már máshogy látom. – Olyan gyerekkorom volt, ami keveseknek adatik meg – és itt nem az anyagiakra, gondolok, sőt! Mi sokáig nagyon szegények voltunk, de én például Lázár Ervintől tanultam meg horkolni. Rendezők, színészek, írók, művészek között éltem, az igazi gazdagságot számomra az jelenti, hogy ilyen közegben nőhettem fel.

További részletek a Kelet-Magyarország május 28-i számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!