Nyíregyháza hírei

2014.07.28. 17:28

Csodaszép siker elsőbálozóként

Balatonfüred - Lukács Réka, a Miss International Hungary 2014 döntőse a 189. füredi Anna-bál első udvarhölgye lett.

Balatonfüred - Lukács Réka, a Miss International Hungary 2014 döntőse a 189. füredi Anna-bál első udvarhölgye lett.

Halmozza az élvezeteket és a dekoratív elismeréseket a nyíregyházi Lukács Réka, aki valójában hazatért, hogy részt vehessen a 189. balatonfüredi Anna-bálon. Elsőbálozóként előbb a top 15-be választották ki, utána pedig elhangzott az új titulusa, amelynek immár a specialistája: első udvarhölgy. Tavaly a Miss International Hungary szépségversenyen úgyszintén ezt a pozíciót érdemelte ki, az idén pedig javában hangol a tizenkettes fináléra. Hétfőn épp ébredés után értük utol, amikor kiderült, hogy valóra vált az álma tradicionális bálon, és ezt a Duna Televízió jóvoltából ország-világ órákon át nyomon követhette.

– Önmagában annak is nagyon örültem, hogy ott lehettem az Anna-bálon, belekóstolhattam a miliőjébe, az eredményhirdetés pedig a hab volt a tortán – lelkendezett Lukács Réka. A Gazdasági Főiskola külkereskedelmi karának nemzetközi gazdálkodási szakán a másodévre készülő 21 éves nyíregyházi hölgy nyolc esztendős koráig Balatonfüreden élt, édesapja és nagyszülei a mai napig ott élnek. Számomra óriási megtiszteltetés a részvétel is, mivel kiskorom óta ez volt az egyik álmom, és büszke vagyok a balatoni gyökereimre. Boldogsággal tölt el, amikor visszajöhetek, ilyenkor feltörnek bennem a régi emlékek. Kellemes a konyhában terjengő süti illata, nagymamám ugyanis mindig finom túrócsörögével vár, és lesi minden kívánságomat.

Az idei füredi Anna-bál királynője a helyi, 18 éves Sulák Martina lett, Lukács Rékát illette az első udvarhölgy szerepe, a 19 éves Szóráth Sarah pedig megismételte tavalyi helyezését, ismét második udvarhölggyé választották.

– Izgultam az eredményhirdetésnél, és amikor Varga Edit műsorvezető kimondta a nevemet, jóleső érzés kerített hatalmába. Meglepetésként ért az is, hogy az 1. Udvarhölgynek járó csodálatos Herendi porcelán díjon kívül, még a Duna televízió különdíját is elnyertem. Ezen kívül, nyertem egy kétszemélyes balatonfüredi nyaralást is, amire a báli kísérőmmel, a párommal Szász Péterrel fogok elmenni. Aki mindig mindenben támogat engem, így a bálon is sok erőt adott nekem. Most pihennem kell, utána viszont készülök az újabb megmérettetésre, ugyanis 8-án beköltözünk a felkészítő táborba, melyet a Miss International Hungary 2014 tizenkettes döntője koronáz meg. A szintén nyíregyházi Csernijenko Patrícia is ott lesz a fináléban, tehát lesz kikért szurkolniuk a szabolcsiaknak. No meg a balatonfüredieknek, akik szintén közel állnak a szívemhez.

Ladányi Tóth Lajos

További részletek a Kelet-Magyarország 2014. július 29-i számában.


Kapcsolódó cikkek:

Helyi 18 éves lány lett a szombaton rendezett 189. balatonfüredi Anna-bál szépe. Sulák Martina két udvarhölgyével vasárnap délelőtt mutatkozott be a Kisfaludy színpadon, majd sétakocsikázáson vett részt a városban. tovább »

A 18 éves balatonfüredi Sulák Martinát választották a 189. Anna-bál szépévé szombaton este Balatonfüreden. Első udvarhölgye a nyíregyházi Lukács Réka, második udvarhölgye pedig a budapesti Szóráth Sarah lett. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!