Nyíregyháza hírei

2014.08.25. 08:35

Megkérdeztük: Szerinted hogyan lehetne visszaszorítani a hétvégi randalírozásokat?

– Hatásosabb rendőri intézkedésekkel biztosan nullára lehetne szorítani a bátor fiatalok rongálásait. Ez alatt nem durvaságot értek, sokkal inkább gyakoribb járőrözést az érintett tereken és parkokban – fogalmazott Kopócs Mátyás.

– Hatásosabb rendőri intézkedésekkel biztosan nullára lehetne szorítani a bátor fiatalok rongálásait. Ez alatt nem durvaságot értek, sokkal inkább gyakoribb járőrözést az érintett tereken és parkokban – fogalmazott Kopócs Mátyás. – Ha több köztéri kamera lenne a köztereken, biztosan elijesztené az italtól felbátorodó hétvégi bulizókat. Emellett a hatóságok szankciókkal is sújthatják az éppen akcióban lévő srácokat – így Forgony György.

– Kapjanak a srácok kevesebb alkoholt a szórakozóhelyeken. A szülők dolga lenne elsősorban, hogy gyermekük mikor, meddig és hol van, de ők se lehetnek állandóan a nyomukban – érvelt Kántor Norbert.

– Főleg az eldugott részeken kellene többet ellenőriznie a hatóságoknak és ha jobban ki lennének világítva az utcák, biztosan nem mernének kiülni sörözni – tudtuk meg Turi Emesétől.

– Alapvető probléma, hogy sok helyen mindenkinek kiadják az italokat korhatár nélkül, amiről persze otthon a szülők mit sem tudnak – mondta Ungvári Júlia.

– Sajnos, nem lehet minden éjszakázó gyermek mellé szülőket és rend­őröket állítani. A nevelésen sok múlik, viszont a rossz társaságban hamar elkallódnak a fiatalok – mesélte Szoboszlai Szilvia.

KM-SA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!