Nyíregyháza hírei

2014.09.22. 17:44

Az üzembiztonságot veszélyeztették a régi vezetékek

Nyíregyháza – A város egyes részein annyira elöregedtek a távhővezetékek, hogy már az üzembiztonságot veszélyeztették, ezért volt rendkívül fontos a beruházás – mondta dr. Kovács Ferenc a Nyírtávhő Kft. projektzáró eseményén.

Nyíregyháza – A város egyes részein annyira elöregedtek a távhővezetékek, hogy már az üzembiztonságot veszélyeztették, ezért volt rendkívül fontos a beruházás – mondta dr. Kovács Ferenc a Nyírtávhő Kft. projektzáró eseményén. Nyíregyháza polgármestere hozzátette: azzal, hogy sikerült 4,5 kilométernyi szakaszon kicserélni a vezetékeket, jelentősen csökkentették az évtizedes lemaradást.

Joó László, a távhőszolgáltató társaság ügyvezető igazgatója elmondta: ilyen volumenű beruházásra a cég fennállása óta nem került sor. – Az 560 millió forintos projekt két ütemben valósult meg, tavaly az Érkert és a Vay Ádám körút két területe, az idén pedig a Síp utca és az Északi körút gerincvezetékeinek cseréje történt meg. – A kettős szigeteléssel ellátott vezetékek legalább ötven évig biztonságosak lesznek, a projekt révén a hálózat hővesztesége jelentősen csökken.

A rendszer korszerűsítése révén a fogyasztók energiatakarékosabb és alacsonyabb önköltségű hőellátást kapnak. A projekt eredményeként a távhőszolgáltatás hosszabb távon is fenntartható, csökkenő a hőfelhasználás és a szén-dioxid kibocsátás. Ez utóbbit talán azzal érzékeltethetjük a leginkább, hogy ötszáz lakás teljes fűtését takarítjuk meg, de azt is mondhatjuk, hogy a várost száz gépjármű egy éves szén-dioxid kibocsátásától szabadítjuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!