Nyíregyháza hírei

2014.09.04. 12:52

Új gyáregységet avatott Nyíregyházán a Sematic Hungária Kft.

Nyíregyháza - Csak megszakították a termelést, az ünnepélyes megnyitó idejére ugyanis a gyár, ami 2008-ban kezdte meg működését, a legújabb csarnokban is elindította már a munkát.

Nyíregyháza - Csak megszakították a termelést, az ünnepélyes megnyitó idejére ugyanis a gyár, ami 2008-ban kezdte meg működését, a legújabb csarnokban is elindította már a munkát.A létesítményt csütörtökön Roberto Zappa, a cégcsoport elnöke, valamint Nyíregyháza polgármestere dr. Kovács Ferenc és Kováts Attila, a Sematic Hungária Kft. ügyvezető igazgatója csütörtökön avatta fel az ipari parkban.

A lifteket gyártó üzemcsarnok, amelyben harmincan kaptak munkát, (az üzemben összesen 200 dolgozót alkalmaznak) mintegy egymilliárd forintért épült, és 450 millió forint értékű, korszerű termelő berendezésekkel látták el. A beruházás megvalósításához a cég az Új Széchenyi Terv gazdaságfejlesztési pályázatán 432,5 millió forint európai uniós és nemzeti támogatást nyert.

Robert Zappa az átadáson kiemelte, hogy a cégcsoport az új gyáregység létesítéséhez olyan támogatást kapott Nyíregyháza önkormányzati vezetésétől, amely "még a nyugat-európai városokra sem jellemző".

Kovács Ferenc polgármester hangsúlyozta: a város minden támogatást megad a befektetőknek ahhoz, hogy új munkahelyeket hozzanak létre a településen. Ennek jegyében sikerült, a közmunkával együtt 12 000 új munkahelyet teremteni a Nyíregyházán.

A Sematic Group, amelynek központja Olaszországban, a Bergamohoz közeli Osio Sotto városban található, Európán kívül Amerikában és Ázsiában is jelen van. Összesen nyolc országban termelnek, Kínában például három üzemben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!