Nyíregyháza hírei

2014.10.30. 10:51

A korrózió okozhatta a temetői sírhely „vesztét”

Nyíregyháza - Az alkalmazottak veszélyesnek találták a sírhelyet.

Nyíregyháza - Az alkalmazottak veszélyesnek találták a sírhelyet.– Nemrég otthon jártam a családomnál látogatóban. Annak rendje és módja szerint a nagyit kivittem a nyíregyházi Északi temetőbe a családi sírokhoz, ahol megdöbbentő látvány fogadott – írja olvasónk, aki így folytatja: „Azt tudtam eddig is, hogy akiknek ebben az évben lejár a sírhelyük, azoknak egy emlékeztető cetlit hagynak a sírkövön. Tudtam azt is, hogy olykor-olykor a fejrészt le is fektetik a temető dolgozói. Az viszont nem értem, hogy mindezt miért úgy kell véghezvinni, hogy közben megrongálják a sírt – olvasható a panaszos elektronikus levelében, aki egy fényképet is csatolt e-mail-jéhez, melyen jól látható a beszakadt sírbolt.

Kivizsgálta az esetet

Természetesen megkerestük Szekrényes Andrást, a szóban forgó nyíregyházi temető igazgatóját, aki kivizsgálta az esetet, majd lapunknak azt mondta: a nyíregyházi temetőben folyamatosan ellenőrzik a sírhelyeket, a síremlékeket. Az ebben az évben lejáró sírhelyekre idén februárban helyezték ki a felhívásokat az egyes sírhelyek újraváltására.

– Még valamikor a nyár elején a sírkövek állapotát is ellenőrizték a kollégáim, megnézték, hogy azok be vannak-e szabályosan csapolva, illetve van-e a temetőben balesetveszélyes síremlék.

Szekrényes András hozzátette: az olvasó által említett sírhelyre februárban került ki a felhívás az újraváltásról.

– Egy későbbi ellenőrzés során azonban a sírkövet balesetveszélyesnek találták. A fejrész és a mellette lévő két díszítőelem ragasztása elengedett, ezért a kollégák a két elemet, valamint a fejrészt lefektették a fedlapokra – amelyek ekkor még a helyükön voltak –, így elhárítva a balesetveszélyt.

– Ezután az történt, hogy a sírban található fedlaptartó vas, ami már igen-igen korrodált állapotban volt, eltört, és ezért esett be a sírkő belsejébe a két díszítőelem és a fejrész – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Vállalat igazgatója, Szekrényes András.

KM-TG

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!