Nyíregyháza hírei

2014.10.30. 17:59

Ismerkedés után rablás

Nyíregyháza - Vádat emeltek azzal a párral szemben, akik a nő alkalmi ismerősétől erőszakkal vettek el pénzt.

Nyíregyháza - Vádat emeltek azzal a párral szemben, akik a nő alkalmi ismerősétől erőszakkal vettek el pénzt.

A sértett férfi aznap kapott fizetést, így nagyobb összeggel a zsebében indult munka után szórakozni. Az este folyamán az egyik nyíregyházi presszóban megismerkedett egy nővel, akivel közösen italoztak, majd a nő felajánlotta, hogy menjenek az albérletébe, ahol szexuális kapcsolatot létesíthetnek – tájékoztatott dr. Zsíros Zsolt címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, főügyész.

Pénzt követelt a pásztoróráért

Az alkalmi pár éppen a lakás kisebbik szobájában tartózkodott, amikor benyitott a nő élettársa, és rögtön pénzt követelt a sértettől a „pásztoróráért”, aki azonban nem akart fizetni, mert véleménye szerint előzetesen nem ebben állapodtak meg. Ekkor a férfi és a nő ütlegelni kezdték a sértettet, majd a ruházata zsebéből elvettek tőle 105 ezer forintot.

A hoppon maradt szerető próbált telefonon segítséget kérni, azonban a férfi mindkét mobiltelefonját elvette, és a helyszínen összetörte. Az összevert, vérző fejű sértettet a vádlottak ezt követően elengedték, aki végül az utcán segítséget kért egy buszvezetőtől. A rendőrség még ugyanezen napon őrizetbe vette a nőt és élettársát, akik azóta előzetes letartóztatásban vannak.

Az ügyészség mindkettejüket rablás bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja, amiért végrehajtandó fegyház-, illetve börtönbüntetés kiszabását indítványozza a bíróságon.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!