Nyíregyháza hírei

2014.10.11. 16:17

Sztárnyomozó is az előadók között

Nyíregyháza - A „döglött” ügyek osztályának egykori vezetője jó csapattal dolgozhatott Nyíregyházán.

Nyíregyháza - A „döglött” ügyek osztályának egykori vezetője jó csapattal dolgozhatott Nyíregyházán.

A számtalan megválaszolatlan kérdés miatt a mai napig jó néhány, önálló életet élő konspirációs teória létezik a romagyilkosságokkal kapcsolatban – foglalta össze előadásában Gulyás József volt országgyűlési képviselő, a nemzetbiztonsági bizottság egykori tagja.

A nyugalmazott rendőr ezredes, a Rendőrtiszti Főiskolán is oktató Kovács Lajos az 1988-as Fenyő-gyilkosság kapcsán lapunk érdeklődésére elmondta: Josef Rohacot tanúként hallgatta ki nemrégiben a bíróság, ebben az ügyben a végrehajtói szálak összefonódást mutatnak az Aranykéz utcai robbantással.

Nyíregyházán is nyomozott

– Nem tegnap történt, amikor a nyolcvanas években az Olasz Rita-ügyben dolgoztam itt Nyíregyházán. Egy nagyon jó kis csapattal működhettem együtt, a mai viszonyokkal már nem vagyok tisztában – mondta a móri mészárlás utáni nyomozásban is közreműködő egykori rendőr, aki az ORFK – úgynevezett – „döglött” ügyek osztályát is hosszú éveken át vezette.

Kovács Lajos magáról a móri nyomozásról könyvet írt, ebben szólt azokról a hibákról, melyeket a rendőrség, az ügyészség és a bíróság is elkövetett akkor, amikor Kaiser Edét – mint utóbb kiderült – tévesen ítélték el a gyilkosságokért.

A nyugalmazott rendőr ezredessel készült hosszabb beszélgetésünket lapunk későbbi számában olvashatják.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!