Nyíregyháza hírei

2014.11.26. 15:03

Golfütővel támadt a gyalogosokra

Nyíregyháza - Több bűncselekménnyel is vádolja a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a férfit, aki 2014 szeptemberében egyik éjjel, golfütővel támadt két gyalogosra.

Nyíregyháza - Több bűncselekménnyel is vádolja a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a férfit, aki 2014 szeptemberében egyik éjjel, golfütővel támadt két gyalogosra.

A vádirat szerint a két fiatal sértett 2014. szeptember 16-án a hajnali órákban szórakozásból tartott hazafelé Nyírpazonyban. Amikor a vádlott háza elé értek, a vádlott kutyája hangosan ugatni kezdett, sőt a családi ház riasztóberendezése is bekapcsolt. Erre a vádlott kiment az utcára és szidalmazta a sértetteket, akik szerettek volna minél előbb hazajutni.

A vádlott ekkor magához vette a fémből készült golfütőjét, beült a gépkocsijába és a sértettek után indult. Amikor utolérte őket, kiszállt a járműből, hangosan szidalmazta a sértetteket, majd a golfütővel testszerte többször megütötte az egyik fiatalembert. A másik fiatalember próbálta megfékezni a vádlottat, mire őt kezdte el kergetni.

A két sértettnek végül sikerült a helyszínről elmennie, azonban a vádlott gépkocsijával utánuk hajtott, és az útpadkán haladó sértettekre rántotta a kormányt. A balesetet a sértettek csak úgy tudták elkerülni, hogy a kerítésen át beugrottak egy közeli ingatlan udvarára.

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntettével, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja a férfit. Ezért vele szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta az ügyész, valamint azt, hogy a bíróság tiltsa el a vádlottat a közúti járművezetéstől.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!