Nyíregyháza hírei

2014.11.28. 14:30

Térkővel burkolják le jövőre a szabadtéri piacot

Nyíregyháza - A tervezők egyelőre még keresik a székelykapu új helyét, de ígérik, az építkezés végére visszakerül.

Nyíregyháza - A tervezők egyelőre még keresik a székelykapu új helyét, de ígérik, az építkezés végére visszakerül.

Szakáli István Loránd, a Földművelésügyi Minisztérium agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkára múlt pénteken az ünnepség közben a következőket mondta a mikrofonba:

Nyíregyháza nagyon jelentős ingatlannal lett gazdagabb. Kiemelkedő példája ez annak, hogy a város rengeteget tesz mindazokért, akik a minőségi, tartósító- és adalékmentes magyar termékeket árusítják és vásárolják. Noha a minisztérium támogatja az efféle beruházásokat, külön öröm, hogy a megyeszékhely önerőből oldotta meg a feladatot.

Üres a tér

Azóta a csend az úr a szabadtéri piacon. A zajos átadási ceremónia óta üres a tér, minden maradt a régiben. Olvasóink és a piacra járók is élénken érdeklődnek: ez a végleges állapot, avagy van még hátra munkafázis, mikor népesülhet be a terület kofákkal és vásárlókkal, hová tűnt a székelykapu...? A kérdésekkel nyitott kaput döngettünk, Kovalecz Róbert készségesen nyilatkozott:

– A Búza téri szabadtéri piacon december 6–8-ától a fenyőfák árusításával kezdődik el az értékesítés. A zöldséget és gyümölcsöt kínáló vásározóknak az év hideg időszakában a megszokott módon a piaccsarnokban biztosítunk helyet – kezdte reagálását a NyírVV Kft. Piac- és Vásártér Üzemeltetési Irodájának vezetője.

Szabadtéri rendezvények

– Terveink szerint a szabadpiaci 2500 négyzetméteres területet a jövő esztendő első félévében térkővel burkoljuk le. A nagy tér alkalmas különböző szabadtéri rendezvények megtartására. Gasztronómiai és kulturális programoknak biztosítunk ott helyet a jövőben. A beruházás teljes befejezésig már csak a térburkolás van hátra.

Kovalecz Róbert a nemrég átadott székelykaput firtató kérdésre is válaszolt:

– Teljesen természetes, hogy az építkezés zökkenőmentessége miatt elbontottuk a székelykaput. Ugyanakkor a szabadtéri piac végleges berendezésével együtt vissza fogjuk állítani. A tervezők egyelőre keresik a kapu legmegfelelőbb helyét a területen.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!