Nyíregyháza hírei

2014.12.18. 11:07

Ülésezett a nyíregyházi közgyűlés

Nyíregyháza - Az idei utolsó közgyűlését tartotta Nyíregyháza képviselő-testülete.

Nyíregyháza - Az idei utolsó közgyűlését tartotta Nyíregyháza képviselő-testülete.

Napirend előtt a Nyíregyháza városért Bencs Kálmán-díjat Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke, a Csodavár korai fejlesztő központ létrehozója vehette át.

A két közgyűlés közötti eseményekkel kapcsolatosan Jeszenszki András (Változást Nyíregyházáért) elmondta: egyik képviselőtársával szerették volna megnézni a felújított Váci Mihály Kulturális Központot, de nem engedték be őket, mondván, a városháza utasítása szerint senki sem mehet be az épületbe. Azt kérdezte, egy közpénzből felújított épületbe miért nem mehetnek be a város megválasztott képviselői.

Dr. Ulrich Attila alpolgármester válaszolt: a vmk. jelenleg munkaterület, ezért nem lehet bemenni. A képviselő nem fogadta el a választ és azt kérdezte, munkaterületen lehet-e közalkalmazottakat foglalkoztatni? Ugyanis a központba már visszaköltözött a Nyíregyházi Televízió és a Nyíregyházi Napló szerkesztősége - ők beléphetnek a munkaterületre? - tette fel a kérdést.

Dr. Kovács Ferenc polgármester azt mondta, örül annak, hogy a képviselők végre érdeklődnek a beruházás iránt. Ulrich Attila elmondta, abban az egy hétben, amikor visszaköltöztek a központ dolgozói és a tv, illetve újság munkatársai, nem volt munkaterület az épület, de ők senkit sem akarnak és nem is fognak kitiltani onnan.

Halkóné dr. Rudolf Éva (Fidesz) a városlakók köszönetét tolmácsolta a karácsonyi csomagokért.

Nagy László (Változást Nyíregyházáért) arra tett javaslatot, hogy vizsgálják meg, beleférnek-e az etikai kódexben foglalt elvárásoknak Szilvási István (Fidesz) októberi közgyűlésen tett, kirekesztő kijelentései? Dr. Kovács Ferenc azt mondta, ezt a vitát már lezárták, semmi értelme újra és újra elővenni.

Szilvási István is reagált: azt mondta, valóban félreértelmezhetőek voltak a szavai, és most mindenkitől elnézést kért, akit megbántott.

Halkóné dr. Rudolf Éva elmondta, a frakció tagjai beszéltek erről és abban egyetértenek, hogy képviselőtársuk meggondolatlan és elhamarkodott volt, de ennek egy oka van: ő is ember, aki hibázhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!