Nyíregyháza hírei

2015.01.19. 11:17

Nyíregyháza takarékos díszpolgára

Nyíregyháza - Bede József hatalmas megtiszteltetésnek tartja, hogy a rangos elismeréssel illették.

Nyíregyháza - Bede József hatalmas megtiszteltetésnek tartja, hogy a rangos elismeréssel illették.

Szent István ünnepe óta a megyeszékhely díszpolgárának vallhatja magát Bede József. A Szabolcs Takarékszövetkezet elnök-igazgatója feleségéhez hasonlóan ezer szállal kötődik Jánkmajtishoz, ezért is tartja nagy szónak, hogy nem tősgyökeres nyíregyháziként érdemelte ki a kitüntető címet.

– Amikor először értesült arról, hogy díszpolgár lesz, mire gondolt: kereste-e az okokat?

– Úgy véltem, hogy mindenképpen a gazdasági élet szereplői közül akartak választani egyet. A Szabolcs Takarékszövetkezet által olyan gazdálkodó egységre voksoltak, amely figyelemre méltó fejlődést és nagyon magas társadalmi beágyazódást mutatott be az utóbbi időben. Mivel konkrét személyre vonatkozik a díj, az is sokat nyomhatott a latba, hogy a magamfajta embernek milyen a megítélése a városban. Én nagy sikernek értékelem a családomat, a gyerekeimet. Őket is büszkeséggel töltötte el, amikor értesültek az elismerésemről.

– Hogy reagált a környezete az exkluzív elismeréshez?

– Nem általános, hogy aktív személynek adják a díszpolgári címet. Én sem gondoltam, hogy ilyen korban ekkora elismerésben lesz részem. Úgy érzem, ezzel várnak is még tőlem valamit. Messze a pályám vége, sokat kell még tennem. Sosem merült fel bennünk a feleségemmel, hogy elkerüljünk Nyíregyházáról. A családi ház, a kert, a két gyerek, a munka ideköt, nem vágyódunk el innen. Amikor a vendégek jönnek hozzánk és végig vezetem őket a belvárosban, majd kiviszem őket Sóstóra, csak ámulnak. Jóleső érzéssel tölt el, hogy egy ámulatba ejtő város díszpolgára lehetek.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország január 19-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!