Nyíregyháza hírei

2015.01.21. 11:43

Többet nyert, mint veszített a mester

Nyíregyháza -  Felvillanyozó történetet osztott meg velünk dr. Daragó László, a V@rosvita tagja.

Nyíregyháza -  Felvillanyozó történetet osztott meg velünk dr. Daragó László, a V@rosvita tagja.– Hétfőn délután nem indult be az autóm, mert lemerült az akkumulátor. Feltöltöttem, reggel már pöccre indult, de beterveztem az akksivásárlást. Benéztem az autóvillamossági szerelőhöz, és megkérdeztem, megérett-e a cserére. A mester megmérte a feszültséget, beindíttatta a motort, megvizsgálta terhelés alatt. Nem azt mondta, hogy „ennek kampec, de éppen van nálam egy eladó termék…”, hanem azt, hogy semmi baja az akksinak.

– Ha ritkán használja a kocsit, érdemes hetente 10–15 percig járatni a motort, mert jót tesz az akksinak, a gyertyáknak és a motornak is! – tanácsolta. Lehet, hogy veszített egy ezrest, amiért nem adott el egy új akkumulátort, de elnyerte a vásárló bizalmát, és megőrizte a hitelességét. Amikor megkérdeztem, mennyivel tartozom, a válasz ez volt: „Semmivel!”.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!