Nyíregyháza hírei

2015.02.09. 12:27

Jobbik-sajtótájékoztató: Magyarország válaszút előtt: háború vagy béke?

Nyíregyháza - Veszélyben a magyarság Kárpátalján! címmel tartott sajtótájékoztatót hétfőn Adorján Béla, a megyei önkormányzat Jobbik frakciójának vezetője. Mintegy megerősítve a párt országos elnökének kijelentéseit, hangsúlyozta: egy felelős ukrán kormánynak a népek közötti béke haladéktalan megteremtése, fenntartása lenne a feladata.

Nyíregyháza - Veszélyben a magyarság Kárpátalján! címmel tartott sajtótájékoztatót hétfőn Adorján Béla, a megyei önkormányzat Jobbik frakciójának vezetője. Mintegy megerősítve a párt országos elnökének kijelentéseit, hangsúlyozta: egy felelős ukrán kormánynak a népek közötti béke haladéktalan megteremtése, fenntartása lenne a feladata. – Olyan háborúba kényszerítik a népeinket, amelyek mindhárom félnek (magyar, ukrán, orosz) pótolhatatlan veszteségeket okoznak. Adorján Béla szólt a január végén történt Mezőgecsei Nemzetközi Böllérversenyt követő rendbontásról is. – Miután véget ért az ott élő magyarság békés kulturális fesztiválja, felfegyverkezett ismeretlenek jelentek meg a helyszínen, és rátámadtak az ott lévőkre. A feltételezhetően etnikai indíttatású összetűzésben 11 ember sérült meg, egyikük életveszélyesen. „Magyarország válaszút előtt: háború vagy béke?” címmel lakossági fórumot tart a Jobbik február 11-én 18 órától Nyíregyházán, a Szarvas utca 1-3. alatt – jelentette be Adorján Béla.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!