Nyíregyháza hírei

2015.02.06. 18:39

Szabolcs Kupa: kontyok és tincsek

Nyíregyháza - Az idei versenyre 176-an jelezték részvételi szándékukat, összesen 236 nevezéssel.

Nyíregyháza - Az idei versenyre 176-an jelezték részvételi szándékukat, összesen 236 nevezéssel.

Immár tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a nemzetközi szintű szakmai megmérettetését, a Szabolcs Kupa Nemzetközi Fodrász, Kozmetikus, Műkörömépítő- és díszítő, Pedikűrös Versenyt.

A határokon túlról is

Vasárnap (február 8-án) a szépségipar minden területéről érkeznek versenyzők Nyíregyházára, Magyarországról és a határon túlról egyaránt.

A délelőtt 9 órakor kezdődő verseny részleteiről Mészáros Éva, az iparkamara kommunikációs vezetője számolt be lapunknak.

– Az egyik leglátványosabb versenyszám a kozmetikusok számára az idén a „Holtodiglan-holtomiglan” lesz, amely során gyakorlott szakemberek mutathatják meg kreativitásukat. A meghívásos felnőtt mesterkategória indulói a konty és az ún. „full fashion” kategóriákban is összemérik tudásukat.

A legnépszerűbb versenyszámok között továbbra is ott találjuk a fantáziakonty elkészítését, a speciális technikát igénylő fonásokat, valamint a szakmai képzésben alapként tanult „Vízmarcell”-t, melyet a nagy amerikai szesztilalom idején viseltek a hölgyek. Ezek elkészítéséhez csak víz és fésű használható.

Az idei versenyre 176-an jelezték részvételi szándékukat, összesen 236 nevezéssel. A vasárnapi eseményre a belépés ingyenes.

Program

Kísérőrendezvényeként fellép (15 óra 30 perckor) a Nyíregyházi Divatszövetség, ízelítőt adva a legújabb trendekből nemcsak a frizura és smink, hanem a viseletek területén is.

A Magyar Kontyművészek Társasága 16 óra 40 percetől mutatja be szakmai tudását a közönségnek. A versenynek a Hotel Korona ad méltó helyszínt.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!