Nyíregyháza hírei

2015.02.25. 13:59

Szír embercsempészt fogtak el a szabolcsi nyomozók

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A megalapozott gyanú szerint négy szír és egy kuvaiti állampolgár illegális határátlépéséhez nyújtott segítséget az őrizetbe vett férfi.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A megalapozott gyanú szerint négy szír és egy kuvaiti állampolgár illegális határátlépéséhez nyújtott segítséget az őrizetbe vett férfi.

Összehangolt intézkedés keretében fogtak el 2015. február 18-án az M1-es autópályán egy szír származású embercsempészt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai. A megalapozott gyanú szerint a 47 éves szigetszentmiklósi férfi anyagi ellenszolgáltatásért négy szír és egy kuvaiti állampolgárnak nyújtott segítséget ahhoz, hogy az osztrák-magyar államhatárt illegálisan átlépve Németországba jussanak. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a gyanúsított rendszeresen szervezett illegális fuvarokat harmadik országbeli állampolgároknak, akiket később autójával szállított nyugat-európai nagyvárosokba.

A gépkocsiban ellenőrzött és jogszerűtlenül hazánkban tartózkodó külföldi férfiakat idegenrendészeti eljárás keretében hallgatták meg. Valamennyien menekültstátuszt kértek, ügyükben a további eljárást a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folyatatja. A migránsokat szállító 47 éves A. Jousseffel szemben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, őrizetbe vétel mellett folytatja az eljárást.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!