Nyíregyháza hírei

2015.03.17. 15:55

A sárkánygyíkok köszönik, jól vannak

Nyíregyháza - Az indonéz nagykövet is az együttműködés megújítását és bővítését szorgalmazta.

Nyíregyháza - Az indonéz nagykövet is az együttműködés megújítását és bővítését szorgalmazta.

A két állatpark együttműködése egy „egyszerű” állatcserével indult. A Nyíregyházi Állatpark varánuszokat kapott Indonézia legnagyobb, Jakartában működő állatkertjétől, amely nyíregyházi jövevényekkel gazdagodott. Az állati cserebere barátságok, munkakapcsolatok alapját rakta le, amelyet szakmai konferenciák és tanulmányutak követtek – derült ki Gajdos László állatpark igazgató elbeszéléséből, aki kedden – a magyar-indonéz kétoldalú kapcsolatok 60. évfordulóján – a Nyíregyházi Állatparkban fogadta a Nyíregyházára látogató indonéz nagykövetet, Wening Esthyprobo Fatandari asszonyt.

– Immár másodszor látogattam el a Nyíregyházi Állatparkba, élmény volt bejárni a zoo-parkot, megismerkedni a trópusi esőparkkal, és látni, milyen szép és jó körülmények között élnek a különleges lakói. A jakartai állatkert 2010 februárjában öt évre szóló együttműködési megállapodást kötött a nyíregyházi partnerrel. A messzemenően pozitív tapasztalatok alapján azt fogom javasolni a jakartai vezetőségnek, hogy hosszabbítsák meg, sőt további tartalmakkal bővítsék ki a Nyíregyházi Állatparkkal kötött szerződést, a komodói varánusz tenyészpár ugyanis köszöni szépen, nagyszerűen érzi magát a sóstói paradicsomban! – nyilatkozta lapunknak (tolmácsán keresztül) az indonéz nagykövet.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 18-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!