Nyíregyháza hírei

2015.03.10. 11:38

A tehetséges fiatalokra hívják fel a figyelmet

Nyíregyháza - A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület szervezésében megrendezésre kerül egy éves kiállítássorozat. Az eseménynek egy sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitójára kerül sor 2015. március 17-én, kedden 16:00 órai kezdettel a NYÍR Plazában található első emeleti Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben.

Nyíregyháza - A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület szervezésében megrendezésre kerül egy éves kiállítássorozat. Az eseménynek egy sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitójára kerül sor 2015. március 17-én, kedden 16:00 órai kezdettel a NYÍR Plazában található első emeleti Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben.

Ebben az éves kiállítási programsorozatban minden hónapban más és más fiatal alkotó, alkotók, iskolák kapnak lehetőséget kiállításra. A Géniusz Klub Tehetségkutató Program alapvető céljai, hogy felhívja a figyelmet a tehetséges fiatalokra és az általuk elért sikerekre. Fontos cél, hogy a nemcsak előadó művészetben, hanem az alkotóművészetben tehetséges fiatalok is megmutassák tehetségüket. A rendezvényt fiatalok szervezik, ezzel is elősegítve, hogy a fiatalok körében is népszerűsítsük, hogy merjék megmutatni magukat.

A programsorozat második kiállítói a Nádudvari Népi Kézműves Szakiskola és Kollégium volt tanulói Demeter Anita, Szakady Kincső és Miski Roland. A tárlaton három népi mesterséget fognak bemutatni, népi bőrművességet, nemezkészítést és fazekasságot.

A kiállítást Vetró Mihály a Népművészet ifjú mestere, a Nádudvari Népi Kézműves Szakiskola és Kollégium kézműves munkaközösség vezetője, valamint népi kézműves nemezkészítők szakoktatója fogja megnyitni.

További információk érdekében kérem, forduljanak hozzánk bizalommal:

Szakady Kincső- Nyíregyházi irodavezető +36 30 901 28 60

Árva Tímea – Irodai és pénzügyi vezető+36 30 718 86 43

Bálega János – KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület elnök +36 30 718 86 49

A Köz-Pont Ifjúsági Egyesületről

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzatnak szakmai, jogi és anyagi háttere a Köz-Pont Ifjúsági Egyesület, melynek küldetésnyilatkozata olyan 10 és 30 év közötti fiataloknak biztosítson teret és lehetőséget, akik tenni akarnak közösségükért, saját maguk által, így szerves részévé váljanak a társadalomnak. Az egyesületben tevékenykedők közös értéknek vallják a nyitottságot, a kreativitást és az egymás iránti bizalmat. Közösségükben ezeket az értékeket a segítségnyújtáson és a csapatmunkán keresztül valósítják meg. Strukturáltan, egyesületi keretek között nyújtanak támogatást informális szerveződéseknek, egymás érdekeit szem előtt tartva. Továbbá küldetésüknek tekintik a fiatalok helyzetbe hozását és önkéntes hálózat működtetését az Észak-alföldi régióban. Azok a fiatalok, akik kapcsolatba kerülnek velük, olyan tapasztalatokra és élményekre tehetnek szert, amelyek a későbbiekben is irányadóak lehetnek életükben.

Küldetésnyilatkozat

Egyesületünk célcsoportja a 10 és 30 év közötti korosztály. Olyanok, akik tenni akarnak közösségükért, saját maguk által. Mi teret és lehetőséget biztosítunk számukra, hogy szerves részévé váljanak a társadalomnak.

Az egyesületünkben tevékenykedők közös értéknek vallják a nyitottságot, a kreativitást és az egymás iránti bizalmat. Közösségünkben ezeket az értékeket a segítségnyújtáson és a csapatmunkán keresztül valósítjuk meg. Strukturáltan, egyesületi keretek között nyújtunk támogatást informális szerveződéseknek, egymás érdekeit szem előtt tartva.

Továbbá küldetésünknek tekintjük a fiatalok helyzetbe hozását és önkéntes hálózat működtetését az Észak-alföldi régióban. Azok a fiatalok, akik kapcsolatba kerülnek velünk, olyan tapasztalatokra és élményekre tehetnek szert, amelyek a későbbiekben is irányadóak lehetnek életükben.

További információ: www.kozpontegyesulet.hu

- Subert Szabolcs, Programasszisztens -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!