Nyíregyháza hírei

2015.03.02. 09:34

Berúgta az ajtót, majd nekiesett a polgármesternek

Fehérgyarmat - Több bűncselekménnyel is vádolja az ügyészség azt a férfit, aki azért bántalmazta a polgármestert, mert az nem adott neki munkát.

Fehérgyarmat - Több bűncselekménnyel is vádolja az ügyészség azt a férfit, aki azért bántalmazta a polgármestert, mert az nem adott neki munkát.A vádirat szerint az egyik szatmári faluban élő férfi 2015. február 23-án reggel tudomást szerzett róla, hogy a község polgármestere a jövőben nem kívánja közmunkásként alkalmazni, mert korábban kifogásolhatóan viselkedett. Erre a férfi megjelent a polgármesteri hivatalban, ahol előbb a kerékpárját az épület ablakához dobta, majd két ajtót is berúgva bement a polgármester irodájába. Itt szidalmazta a polgármestert, majd ököllel többször megütötte. A hátráló és védekező sértett a földre esett, ahol a férfi tovább ütötte.

Az épületben tartózkodók próbálták lefogni a férfit, aki erre két telefonkészüléket vett magához, melyekkel megdobta a sértettet, akinek vérezni kezdett a homloka. A férfit végül több közmunkás segítségével sikerült megfékezni. Az őrizetben lévő, többszörösen büntetett előéletű férfit a Fehérgyarmati Járási Ügyészség három napon belül gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

A Fehérgyarmati Járásbíróság a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, súlyos testi sértés bűntettének kísérletében és garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek, és ezért négy év börtönbüntetésre ítélte, öt évre pedig eltiltotta a közügyektől.

Az ügyész súlyosabb büntetés kiszabása végett fellebbezést jelentett be. Az ügyész indítványára a bíróság elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!