Nyíregyháza hírei

2015.03.12. 13:18

Köz-Pontban a diákok

Nyíregyháza - Minden hónapban más-más fiatal alkotók, iskolák mutatkoznak be a munkáikkal.

Nyíregyháza - Minden hónapban más-más fiatal alkotók, iskolák mutatkoznak be a munkáikkal.Kiállítássorozat nyílik március 17-én, kedden 16 órától a NyírPlazában található első emeleti Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben. A Köz-Pont Ifjúsági Egyesület szervezésében útjára induló, éves kiállítási programsorozatban minden hónapban más és más fiatal alkotó(k), iskolák kapnak lehetőséget a bemutatkozásra.

A Géniusz Klub Tehetségkutató Program alapvető célja, hogy felhívja a figyelmet a tehetséges fiatalokra, valamint hogy a nemcsak előadó-művészetben, hanem alkotóművészetben tehetséges diákok is megmutassák, mire képesek. A rendezvényt fiatalok szervezik, kortársaik körében is népszerűbbé téve ezzel a programot.

A sorozat második kiállítói a Nádudvari Népi Kézműves Szakiskola és Kollégium volt tanulói – Demeter Anita, Szakady Kincső és Miski Roland – lesznek. A tárlaton három népi mesterséggel, a bőrművességgel, a nemezkészítéssel és fazekassággal ismerkedhetünk meg.

A kiállítást Vetró Mihály, a népművészet ifjú mestere, a népi kézműves nemezkészítők szakoktatója fogja megnyitni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!