Nyíregyháza hírei

2015.03.03. 14:54

Meleg járta át a lakást, a szívet

Nyíregyháza, Újfehértó - Január végén jelent meg lapunkban az az olvasói levél, amelyben egy négytagú család kért segítséget. Az egyik bokortanya szélén lévő kis házban élő család havi jövedelme nem elég az alapvető szükségletek előteremtésére, a család megélhetési gondokkal küzd.

Nyíregyháza, Újfehértó - Január végén jelent meg lapunkban az az olvasói levél, amelyben egy négytagú család kért segítséget. Az egyik bokortanya szélén lévő kis házban élő család havi jövedelme nem elég az alapvető szükségletek előteremtésére, a család megélhetési gondokkal küzd. Segítőkész olvasóinkban bízva egy vaskályhát és tűzifát kértek, hogy mindkét szobájukat fűteni tudják a téli hónapokban.

Alma is, narancs is

Az Újfehértón élő Csukrán Mihály átérezve a család nehéz helyzetét, azonnal cselekedett. Nemcsak egy kályhát vett, de vásárolt mellé almát, narancsot, mandarint, s Bige István vállalkozónak köszönhetően személyesen vihette el az ajándékokat a családnak. A csomagokban ruhák is voltak, valamint két futballabda is helyet kapott az adományok között.

– Nagyon meglepődtünk, de nagyon boldogok is voltunk – mondta el lapunknak az édesapa, aki a neve elhallgatását kérte. – Nagyon szégyellem, hogy ebbe a helyzetbe kerültünk, pedig higgye el, mindent megteszünk a gyerekek érdekében. Mindig próbáljuk az életünket újrakezdeni, de nem sikerül ebből a nehéz helyzetből kikecmeregni. Nehéz negyven évesen elhelyezkedni úgy, hogy kivehessem a négy gyermek neveléséből is a részem. A munkától nem félek, hiszen főállású őstermelőként is dolgoztam itthon, de összességében ráfizetéses volt a vállalkozás.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 3-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!