Nyíregyháza hírei

2015.03.24. 14:46

Szerinted mi hiányzik Nyíregyházáról?

Nyíregyháza - Tessék szabadjára engedni a fantáziát! Hullámvasút? Tengerpart? Forma 1-es pálya? Felhőkarcoló? Egy gigantikus ugrálóvár? Még több iskola? Jobb minőségű buszok? Mondja el és talán magvalósul!

Nyíregyháza - Tessék szabadjára engedni a fantáziát! Hullámvasút? Tengerpart? Forma 1-es pálya? Felhőkarcoló? Egy gigantikus ugrálóvár? Még több iskola? Jobb minőségű buszok? Mondja el és talán magvalósul!

Péter: "Jobb minőségű buszok, egy szuper vidámpark."

József: "A nagykörút befejezése,állandó jégpálya,BUSZACSA környékének hasznosítása vagy rendbe tétele,Egyház utcai parkoló leburkolása "

Zsuzsa: "Olyan buszmenetrend, ahol össze van hangolva a járatok indulása. Aki a város külső területein él, sokszor jár úgy, hogy pl. beér a 14-es busz, de előtte elmegy az 5-ös. Vagy egyszerre indul a buszállomás, Mező utca érintésével az összes járat pl. a kórház irányába, utána fél óráig semmi. Jobban oda kellene figyelni ezekre."

Margit: "Ha a földön akarok maradni a témában, akkor mindenképpen jobb minőségű buszok, viszont azért jó lenne egy tengerpart is :)"

Lola: "Villamos; több és jobb minőségű buszok. Sóstóhegyet és Kabalást összekötő Temető utca aszfaltozása."

Szabina: "A vasúti átjárók felújítása,mert néha akkorát lehet rajta ugratni,mint a filmekben. És még nem is száguldozik az ember."

Bence: "Tőkehal és free wifi mindenkinek!"

Anikó: "Még több kerékpárút"

Nóra: "Nincsenek igazán jó éttermek."

István: "A városból az hiányzik ami igazán a két szomszédvár Debrecen és Miskolc versenytársává tudná tenni. A főiskola egyetemi szintre emelése, a repülőtér menetrend szerinti forgalmának megvalósítása, olyan meghatározó magasan kvalifikált gyárak letelepítése mint pl. az audi, ipari park fejlesztése, munkahelyteremtés, a villamos közlekedés létrehozása, a turizmus fellendítése, országosan jegyzett egyedi építkezések amik kiemelik a kis stílű városok kategóriájából."

Ágoston: "Jó minőségű ruha üzletek,hogy ne keljen Debrecenbe vagy a Budapestre menni."

Laci: "A munkáért méltó bér hiányzik!!!"

Tünde: " Villamos, villamos és villamos! :)"

Babus: "Szégyen, hogy Oros (egyébként a városközponthoz közel eső) több utcáján is sárban , gödrökkel teli utakon kell járni, mert nincs leaszfaltozva."

Laci: "Egy Wellnes szálló a sóstói fürdővel összeépítve. Ez igazán megemelné a város látogatottságát. Nem csak a fűrdő, hanem a skanzen és a vadaspark is vonzaná a pihenni vágyókat. Ma kevés a szállodai kapacitás a városban. Egy valamire való konferenciát sem tudnánk megszervezni."

Edina: " Vidámpark :)"

Szőrös: "Ifjúsági park rock koncertek számára; Rock fesztivál!; Körút befejezése (2x2 sáv,); Sugárutak rendbetétele (pl.: a Szegfű utca István és Hunyadi utca közötti szakasza)."

Kitti: "Villamos közlekedés létrehozása, jobb minőségű buszok, 3-mas járatú busz sűrűbbre indítani, turizmus fellendítése. :)"

Áron: "Az Örökösföldről egy uszoda.Több látogatója lenne,mint a hasztalan tébolyult stadion építéseknek.Mert a Juli fürdő árai sima uszodahasználat esetén elképesztően irreálisak."

Géza: "Jobb tömegközlekedés,szörnyü hogy 3 busszal kell célba érni.Müjég pálya Több munkahely ahol nem csak minibálbért lehet keresni van több példa a dunán-tul!!"

Ikarus: "Jobb minőségű buszok, és azok jobb összehangolása, az új buszokba pedig kamerák."

Jutka: "Jobb mínőségű autobuszok, és Sóstóhegyen, pl: Úttörő utcán járda. Addig nem lesz amig komoly baleset nem történik."

Sándor: "A buszmenetrendek összehangolása! Egyetértek az előttem szólóval! Jó lenne, ha Szabolcs Volán főnöke legalább egy hónapig a társaság járművein közlekedne munkába!"

Éci: "Villamos és egy jó felsőoktatás, pörgős egyetemvárosrész (vagy főiskola)."

Patrik: "Összehangolt buszmenetrend. Új MAGYAR buszok. Jobb városi tv. Nyíregyháza - Kabalás bicikliút leaszfaltozása és karbantartása. "

Dávid: "KFC és villamos mivel ha van villamos a tömegközlekedést is könnyebb összehangolni hogy ne kelljen a buszra fél órákat várni. :)"

Bea: "Villamos. Új magyar gyártású buszok. Nyíregyháza - Kabalás bicikliút rendbetétele. Felelős, tisztességes önkormányzat "

Zoli: "vasárnapi nyitvatartás! :/"

Patrik: Egy jó komoly vidámpark!Gyerek van bőven egész Szabolcsban,biztos kipróbálnák,plusz lehetne jobbnál jobb boltok (Pull and bear,Zara,Bershka) stb."

Tibor: "Jobb buszok, utak felújítása, és szégyen hogy a városba földutakkal lehet találkozni mint például Borbánya, Kistelekiszőlő, Free Wifi a város egész területén, buszmenetrend az nagyon logikátlan, azt sürgősen át kellene dolgozni, több munkalehetőség, több lámpás kereszteződés pl a Zrínyi Ilona utcához."

Zsolti: "Munkalehetöség,megfelelö bérezéssel. "

Károly: "Nekem a villamos,vagy a troli."

Kata: "Egy olyan busz menetrend ami valóban az utasok megfelelő utaztatását biztosítja. A város minden pontja még a külterületek is egyenrangú része legyen a városnak és nem csak napi 2-3 járat legyen hanem olyan ami lehetővé teszi a napközbeni közlekedést és nem különböző menet árakon ! mert a 35 ötös busz is a város része! Bicikli utak minden irányban és gyalogos járda olyan utcában is mint a Lujza utca. Ahol nagy átmenő forgalom van de sem a gyalogos sem a biciklis nincs biztonságban. Az utak közterek tisztán tartása. Munkahelyeket, hogy mindenki tudjon dolgozni. Ha mindez megvan akkor valóban szebb élhetőbb városunk lesz ahol az emberek jól érzik magukat és többet fognak mosolyogni :) "

Donnini: "A helyi közlekedés minőségének javítása pl: jó minőségű buszok,villamos,trolibusz.A tokaji uti felüljáró megépítése,a nagy,és kis körút befejezése,fedett,lelátóval készült jégpálya,uszoda,a főiskola egyetemmé alakítása,nemzetközi repülőtér,minőségi női-férfi ruházati boltok."

Zoltán: "Mindenfélekppen a tömegközlekedés fejlesztése ( villamos közlekedés kiépítése ) több menetrend szerinti buszjárat ugyanis sok busz ugyanazon az útvonalon közlekedik! Nagyon régóta és nagyon sokan szeretnék már az állandó műjégpályát :) és végezetül több szórakoztató programok ( akár kisebb vidámpark ami szinte már az egész országba nincsen) nagyott dobna az idelátogató emberek számára is "

Zoli: "jardak kerekpar utak tobb gyar pl.autogyar husfeldolgozo. troli vagy villamos .koszi"

Eszter: "Jobb mindõségû buszok és földalatti metró. :)"

Zsolt: "Rendezhetnénk Országos Tűzijáték Fesztivál, amivel sok turistát a városba lehetne csalogatni, de kellene egy-két felhőkarcoló is és egy Las Vegas-i hoz hasonló gigantikus zenés szökőkút! Az élményfürdő lehetne Aquapark nagyságú és nem csak oda de a városba ültethetnénk sok-sok pálmafát!!! :) Jah és ne feledjük el azt sem, hogy minden Nyíregyházára bevezető út lehetne 2X2 sávos.... "

Kriszta: "Egy normális vidámpark"

Patti: "Zöld rész a városba, ahol lehet sétálni, futni. Egy park.:) Nem mindenkinek van ideje kimenni Sóstóra."

Dávid: "Legyen újra villamos, szerte a városban, legalább olyan modern mint a Combino és induljon újra a kisvasút, az is legyen modern, aztán ha újraindul a kisvasút álljon meg az állatkertnél is. Legyen egy KFC mondjuk a Korzóban. A belváros többi része is nézzen olyan jól ki, mint a Kossuth tér és környéke. A külváros legyen szebb, modernebb, ne olyan mint egy falu, pl. a kórház 41-es felőli részénél. Legyen több pláza, legalább olyan színvonalban mint a Nyírpláza vagy a Korzó vagy akár a WestEnd. Legyen egyetem. Ezek közül, ha egy megvalósulna már örülnék."

Áron: "Jobb minőségű buszok, Windows Phone-ra nyíregyházi buszmenetrend."

Norbert: "Jó minőségű buszokból több, illetve kisvasút vagy a villamos kiépítése, egy várost a közlekedése nagyon meghatároz. A kerékpár utak tovább bővítése és összekötése, megfelelő zebrák felfestésével. A free wifit és a több munkalehetőséget én is támogatom! Felhőkarcoló is jó lenne az első lehetne a környéken!!! de egy Auchan is megtenné :)"

Józsi és a többi garázstulajdonos: "Én nem kérnék nagy dolgot az aranyhaltól csak egyet. Kb 10 éve épült örökösföldi rutinpálya melletti garázs sorok közti utakat le kelleni aszfaltozni és a csapadékvíz elvezetést megoldani mert ez már nagyon hiányzik annak 56 garázstulajdonosnak.( azt már csak hab lenne a tortán hogy legalább egy pár lámpa éjszaka világítana)!!!!!!!!!!"

Krisz: "Villamos vagy troli közlekedés, pezsgő programok, free wifi."

Rebeka: "Szuper jó Vidàmpark."

Béla: "Több körforgalmú kereszteződés, pld. Sóstői út - Stadion út; Sóstói út - Főiskola, óvoda melleti bekötő utak; Debreceni út - Kígyú utca; nagy körút befejezése, körforgalom a Simai út, Guszev felé;

Guszevi aluljáró gépjárművel átjárható legyen, hogy a Kertvárost innen is meglehessen közelíteni, tehermentesítve a Tiszavasvári úti felüljárót; Tiszavasvári úti felüljárón kifelé menve balra kanyarodás nehéz csúcsforgaloban, kellene oda körforgalom, vagy jelzőlámpa, kikanyarodni szijte nem is lehet balra a Tiszavasvári útra. Sok kereszteződésben a jobbra kanyarodó sávok hosszát megnövelni, pld. Brendon áruház oldalaán. Stb. Nincs a városban senki, aki ezekkel foglalkozna???"

Feri: "Trolibusz. Olcsóbb mint a villamos és utak már vannak. A vidámparknál is megállhatna."

Petra: "Sóstói úti telezöld megszüntetése. Bujtosi futópálya."

Tünde: "Akadálymentesítés, hangosabb utastályékoztatás az autóbuszállomáson, lejjebb kerülő menetrendi táblák és kocsiállás számok, a MÁV állomáson az aluljárók lépcsőjének rendszeres megfestése mert már kopik, akadálymentes túrizmus, korlátlan kultúra, esélyegyenlőség az oktatásban és az egészségügyben, jó minőségü járdák, több zöldövezet, "

Kornél: "Gépjárművel járható Guszevi aluljáró. Tünde utca, Simai út, Kertváros összekötése felüljáróval, vagy aluljáróval."

Bicajos: "Még több kerékpárút, kerékpártárolók!"

Perla: "Én akarok lenni Nyíregyháza főépítésze!"

Zsu: "Én pedig Nyíregyháza közlekedés szervezője akarok lenni!"

Dave: "Parkolóház az Állatkert mellé, lefedve az előtte futó Sóstói utat."

Rolcsi: "A belvárosban legyen több zöld. Sóstói strand legyen igazi aquapark. Sóstóra egy vidámparkot."

Gergő: "Az állatkert fejlesztése tolni tolni bele a pénzt. Ez Kelet-Magyarország legszebb ékessége. "

Do it!: "Jól beszél Ikarus!! “Jobb minőségű buszok, és azok jobb összehangolása, az új buszokba pedig kamerák.” Bár az ÉMKK már ezt elintézte"

Fru: "Korányi és a Sóstó közötti vasúti átjáróhoz egy gyalogos/kerékpáros átjárót is építhetnének valamint azt a kis szakaszt megcsinálni kerékpárútnak "

Georgio: "I think everyday Free WiFi! "

Andi: "Munkalehetőség, dunántúli bérezés, jobb utak, több kerékpárút, boldogság és emberi megbecsülés!"

Tincsi: "Igazi nagy uszoda!!!!!!!!!!!!!!!"

Valéria: "Satnoar: Nekem nagyon jó lenne ha új buszokkal javítanák az idős és mozgáskorlátozott emberek utazását! Még mindig sok a magaslépcsős busz! Nem tudok honnan hoztak ide valami kék,meg zölf színű ócska buszt?

Padlós kellene! Sajnos én nem tudok,és nem is merek elindulni csak járókerettel,de ha lépcsős busz jön ,hogy szállok fel! Szólok a söfőrnek halló segítsen már. No ez nem megy Nagyon szép a mi városunk,és nem is kell,hogy villamos meg ilyesmi. Inkább ami meg van azt javítani,és modernebbre cserélni!  MIskolcon álom a nyugdíjasoknak közlekedni,éppen múltkor voltam ott!"

Géza: "Törzs u.-Semmelweis u. kereszteződésben körforgalom. Itt további buszjáratok (pl. 5T, 11) vasútállomás felé is, hétvégi buszközlekedés. Járda építése Fazekas J. tér 23-2 közötti kitaposott gyalogúton. Fazekas J. t. 15-24 között legalább 1 lépcső mielőbbi alkalmassá tétele mozgáskorlátozottak, kerekesszékesek közlekedésére. "

Ágnes: "Egy éjjel-nappali szórakozóhely Pl. Bingo. :)"

Julcsi: "Nagyon fontos lenne a Sóstói úti erdő rendbetétele. Most úgy néz ki, mintha egy lakatlan szigeten állna és nem lenne gazdája. Mindenhol kidőlt, letört fák, az útra belógó elszáradt ágak. Évente több százezren látogatnak ide, hogy megnézzék Sóstó nevezetességeit. Én minden nap erre járok és mondhatom, hogy az év minden szakaszában igen lehangoló látványt nyújt ez a terület, de beszélhetnénk Sóstó és Sóstóhegy több utcájáról is. Az út mellett közvetlenül heteken keresztül, majd méteres parlagfű éktelenkedik. A felüljáró tetején lévő kis dudvás "szigetekre" is valamilyen megoldást kellene találni. Elvárnánk, hogy ennek a városrésznek a rendbetartására sokkal nagyobb hangsúlyt fektessenek az illetékesek, hogy az idelátogatókban ezáltal is pozitív élmény alakuljon ki. Pl. ahogy állatokat örökbe lehet fogadni az állatkertben, úgy egy egy parkot is örökbe lehetne adni esetleg a nagyobb cégeknek, vagy aki igényt tart rá. Ezáltal vagy csak támogatnák a park rendbetételét, de aktívan közreműködhetnének is a munkában.  "

Leo: "Összehangolt tömegközlekedés, járatsűrítés és újabb buszok esetleg villamos! Elektronikus bérlet az utazáshoz lásd (London, Amszterdam) Parkolóházak építése vagy a parkolók a föld alá süllyesztése. Több zöld felület kialakítása, kerékpárút bővítése. Munkahelyteremtés nyugati bérezéssel! "

István: "Jó minőségű, járható utak, amiből nem spórolják ki az anyagot! Pénzelszívó betontömbökből és egyéb létesítményekből van elég!"

István: "Villamos, trolibusz, 1-2 helyen aluljáró. És nem látszat-kerékpárútak kellenek (pl. a balesetveszélyes Búza uti, a Tiszavasvári úti felüljáró, Legó felé vezető külterületi út stb.)"

János: "Tőbb űlőpad a járdák mentén.Sok idős és beteg ember sokat szeved a padok hiánya miatt.Javasolt helyek> Korház-Lutherház> Rendelő Intézet-Kosuth tér> Vasutálomás-Északi temető."

bence: "Örökösföldön több éve a Fazekas J.tér között van egy félig sem kész épület,nem szurja a polgármester szemét..... mert a miénkét már nagyon,jó volna rendezni a dolgokat.Aztán nagyon jó ötletnek tartanám turisztikai szempontból egy szuper BOB-pályát nem kellene utazni több km-ket más városba.Tömeg közlekedést sokkal kulturáltabb helyekra alapozni,tudom sok pénz de van nekünk európai uniónk tessék PÁLYÁZNI!!!!!"

Kati: "A Tünde utcán átrendezni a buszmegállókat hisz nem ott áll meg ahova az emberek járnak. A Lidli előtt kellene mert a hídon lévő már értelmét vesztette ott azok szálnak le és fel leginkább akik bevásárolni mennek vagy átszállnak egyik járatról a másikra. És nyilván a vele szembenit is át kellene helyezni ! Vannak az embereknek értelmes megfontolandó igényei ötletei is amiket talán komolyan is vehetnének !  "

Alex: "Vonat vagy kisvasút közlekedés összekötve mondjuk a Vasútállomás-Autóbusz végállomás-(érintve a belvárost)-Sóstó vonalat... Így a vonattal vagy távolsági busszal érkező túristák könnyedén és gyorsan eljuthatnak az uticéljukhoz

Az Autóbusz végállomáson a buszra váró emberek számára a buszmegállókat is lefedni... Még jöhetne egy Kfc is esetleg."

Bujtos: "Szerintem a Bujtost kéne fejleszteni mert jobban ki kéne használni egy ilyen jó helyen lévő város égkövét.A család és a jég utca között a bujtoson sokan járnak gyalog de este nagyon sötét van ezért megérdemelne egy két lámpát!"

Netty: "Egy TARZAN PARK a gyerekeknek és aszfaltozott út az utcánkba (Nyíregyháza-Orosra, a szép új építésű házak elé). :)"

Ildikó: "Tömegközlekedés összehangolása. Parkok létesítése és a közterületek rendbetétele ne csak a Kossuth tér legyen tiszta máshol is élnek a városban!!Ha már új beruházások készültek a városban akkor utána jó lenne ha arra vigyáznának!Erre senki nem figyel!Én szankciókat és bírságokat vezetnék be ha valaki ezeket tönkreteszi.Több ellenőrzés kellene a kutyások felé a kora esti és a reggeli órákban úgymond a kutya sem szedi fel az ürüléket!!Minimálbér helyett a munkához méltó bér adása a városba települt gyáraknál.Új munkahelyek több program jobb üzletek bicikliutak építése.Jobb közbiztonság több rendőri jelenlét éjszaka is ne csak nappal!"

József: "Mező utca páratlan oldalán a járda."

Lacika: "Egy minden igényt kielégítő művelődési tevékenységre alkalmas intézmény. A szeretett, és színvonalasan működő színház mellet, egy bábszínház. Egy teljes kerékpár úthálózat. Egy újabb attrakció a VIDOR fesztivál mellet.

Egy szálloda Sóstón. Egy szabadtéri színház Sóstón."

Péter: "Bujtos Legyen Nyíregyháza Central Parkja! Kutyásoknak külön sétáltató helyet itt is, meg máshol a városban is! Bicikli őrző helyeket, kamerával. Tesco mögöti útat kivezetni az Aldi irányából Sóstóhegyre, hogy ne kelljen a Korányit használni! Tünde utcát kivezetni a Simai útra, s továbba a Kertvárosba. Orosi úttal párhuzamos útat építeni buszközlekeddéssel a Semmelweis utca,Orosi Deák Ferenc utca irányába. Villamosvonalat a volt kisvasút nyomvonalán! Fásítást az egész városban! Kígyó utca - Debreceni utca: körforgalom! Vassúttörténeti parkot a régi kisvasútállomás helyére (Huszár utca, Simai utca kereszteződés), vasútmodellezési állandó kiállítást! Kilátót Bujtosra, Sóstóra, étteremmel a tetején! Állatkerthez a Kemecsei útra bejáratot, parkolókat a Kemecsei út mindkét oldalára!"

eszter: "madáretető és itató a parkokból"

Péter:"2 sávos körforgalmat a Zrínyi Ilona utca - Orszégzászló tér, neuralgikus csomópontjába! Ahol lehet, a jelzőlámpás csomópontok helyett körforgalmúakat építeni, pld. Orosi út-Család utca. Körforgalom üzemeltetése sokkal olcsóbb, mint egy jelzőlámpásé! LED-es tér és közvilágítást, legyünk referenciváros! Harangjátékot!"

Böbe: "Szükség lenne több alacsony padlós buszra, mert a babakocsival, mozgássérültek tolókocsival ezeken a járatokon tudnak utazni.Kisgyermekes szülők és idősek is könnyebben tudnak felszállni az ilyen buszokra.A buszok menetrendjét mindenképpen össze kellene hangolni, mert vannak olyan városrészek, ahonnan ritkán jönnek buszok, szeretnénk a másik városrészbe eljutni, de 1-2 perc miatt sokszor egy órát is kell várni.A szombati és vasárnapi menetrendek abszolút nem igazodnak az utazók igényeihez.Tudom nem lehet mindenki óhajának megfelelni, de jó lenne közelebb kerülni a megoldáshoz!A járdák állapota sok helyen katasztrófális, pedig nem a külvárosban élek.Az iskolák környékén a diákok úgy dohányoznak, hogy a lakóházak között bujkálnak, így a szellőztetésünket korlátozzák.A játszótéri hintákon és libikókákon középiskolások is ülnek, de még ugrálnak is.Jó lenne iskolai órák ideje alatt ellenőrizni, mert akkor történik, lyukasóra, lógás?!Köszönöm."

Kati: "Kfc (a burger king egyenlő a mekivel), terranova,philip russel,nagyobb koncertek (pl. edda,republic,beatrice),több szabadtéri program."

Balambér: "Hehe, itt ennyi sokan dolgoznak a Volánnál? A pékek miért nem akarják hogy több kenyeret vegyenek az emberek? Ők nem tudnak ilyen jól lobbizni? ... :)"

Zsóka: "A megélhetésért külföldön élő magyar családok."

Anikó: "Normális útburkolat az Autóbusz-állomás és a Repülőhíd közötti évek óta elhanyagolt,gazdátlan területre. Pedig rengetegen járnak arra,diákok, munkába sietők, jó lenne ha nem ilyen körülmények között tennék."

Mária: "Normális helyi közlekedés.A repülőtérre csak távolsági busszal lehet kijutni, pedig mindössze 4 Km-re van a városközponttól.Az itt lakóknak naponta 500 Ft a buszjegy, semmilyen kedvezmény nincs.Szeretném tudni honnan került elő ez a rengeteg roncs busz .Alacsony padlós akkor jár, ha a fiatalok mennek vagy jönnek az iskolából.A betegek, öregek had másszanak fel a más megyéből idehozott ódon kimustrált buszokra . Állítom az üzemeltetésük háromszor annyiba kerül , mit az újabbaké . Nyíregyházának úgy látszik van pénze ezekre."

Csaba: "A pénz :)"

Ancsa: "Bubi kerékpár helyek kiépítése a város több pontján.Egészséges életmódra buzditja a lakosságot. Több kerékpárut kiépítése. A Bujdosi tón, vagy Sóstón zenés lézer és fény játékok a szökőkut összehangolásával. Nagyon szép látványos műsor a nyári estékre. Turista csalogató. A dj kibontakozására. Több nyilvános wc a városban."

Reni: "Bicikli út hiányzik a Mező útról az egész Körúton van bicikli út csak ott nincs..."

Gábor: " Valós vágyak: - munkahelyteremtés - legalább az IC vonatokhoz hangolni a busz menetrendeket + bővíteni azt - a kisvasút visszaállítása - uszoda Örökösföldre - még több kerékpárút - rendszeres repülőjáratok - bobpálya Sóstóra

- a Főiskola egyetemi szintre emelése Elrugaszkodottabb vágyak: - felhőkarcoló - egyéb egyedi épület, melyről felismerik a várost - metró, villamos

Gabi: "Folyópart, vagy egy hegy. "

DantePokla: "Ésszerűség"

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!