Nyíregyháza hírei

2015.04.17. 13:05

Fáradhatatlanul robotolnak

Nyíregyháza - Egy híján harminc csapat jelentkezett az idei minősítő versenyre.

Nyíregyháza - Egy híján harminc csapat jelentkezett az idei minősítő versenyre.

A RoboCup egy olyan kutatási-oktatási projekt, amelyet az USA, Japán és Németország kezdeményezett 1997-ben azért, hogy a robotfejlesztések és a mesterségesintelligencia-kutatások előrehaladását teszteljék és serkentsék évről évre a világ valamelyik országában rendezett verseny és szimpózium formájában. A junior versenyeket és a szimpóziumokat 2000-ben azért indították, hogy tanuljanak egymástól és a felnőttektől a világ különböző tájairól érkező ifjúsági csapatok.

Ezért is van az egyéni versenyszámok után az összetett csapatok (super team-ek) versenye, illetve utolsó nap a tudományos tanácskozás. Kísérőrendezvények egész sora bővíti az ismeretszerzés lehetőségét. A világbajnokságra azok a csapatok nevezhetnek be, akik hazájukban minősítést kapnak a részvételhez. Magyarországon 2007-ben szervezték meg az első minősítő versenyt. Azóta – egy év kivételével – minden esztendőben képviseltettük hazánkat a világversenyeken.

Egymástól is tanulnak

– Az idei minősítő versenyre, amelynek pénteken a Nyíregyházi Főiskola adott otthont, 29 csapat jelentkezett. A MIRK legfontosabb eredménye az a tudás, amit megszereztek a versenyzők a felkészülés során, és amit közreadnak egymásnak a csapatok versenyszámok alatt – nyilatkozta dr. Simon Béláné, a RoboCup Junior magyarországi képviselője.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!