Nyíregyháza hírei

2015.04.21. 09:44

Számítógépek az erdészettől

Nyíregyháza - Miden lehetőséget megragad a nyíregyházi Mentor Alapítvány, hogy segítse a hátrányos helyzetű és a másként élő, vagyis sérült fiatalokat.

Nyíregyháza - Miden lehetőséget megragad a nyíregyházi Mentor Alapítvány, hogy segítse a hátrányos helyzetű és a másként élő, vagyis sérült fiatalokat.

Ma már a legtöbb háztartásban megtalálható a számítógép, azonban még mindig vannak olyan nehéz anyagi helyzetben lévő családok, amelyek nem tudnak félre tenni forintokat komputerre, holott nagy segítséget jelentene a középiskolában tanuló családtagnak.

A Mentor Alapítvány kérésére a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti ZRT. vezetője, Szalacsi Árpád vezérigazgató és Tamás Zsolt osztályvezető egy-egy számítógéppel lepte meg a nyíregyházi Ridens Szakképző Iskola két diákját.

Kotrányi Erika szorgalmas, ügyes diák. A továbbhaladás érdekében sokat kell gyakorolnia, ezért fontos a számára, hogy otthon is bármikor tudjon gyakorolni. Ez az álom immár valósággá válhatott a Nyírerdőtől ajándékba adott komplett számítógéppel – mondta el lapunknak Kiss Enikő, a Mentor Alapítvány kuratóriumának elnöke. – A másik diák Elek Ildikó, aki baleset következtében lett súlyosan, halmozottan sérült fiatal. A Nyírerdőtől kapott gép abban segít Ildikónak, hogy tartalmasan tölthesse el mindennapjait, segítse a kommunikációját a nagyvilággal, s az olvasás tanulásának elősegítésében is fontos szerepet játszik a számítógép. Erikának és Ildikónak nagy boldogságot szerzett a szép húsvéti ajándék. A Nyírerdő Zrt. vezetőinek és munkatársainak az önzetlen segítséget mi felnőttek is nagyon szépen köszönjük – tette hozzá az alapítvány elnöke.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!