Nyíregyháza hírei

2015.05.01. 15:16

Ötszörös bronzos kollégista katasztrófavédők

Nyíregyháza, Záhony - Évek óta eredményesen szerepelnek a záhonyi kollégisták az ifjúsági katasztrófavédelmi versenyeken.

Nyíregyháza, Záhony - Évek óta eredményesen szerepelnek a záhonyi kollégisták az ifjúsági katasztrófavédelmi versenyeken.A napokban a Sóstói Erdei Tornapályán rendezték meg az idei versengés megyei döntőjét. A területi versenyek után az általános iskolások mezőnyében kilenc, a középiskolás korcsoportban öt tanoda csapata állt rajthoz.

A versenyzők tucatnyinál is több, változatos versenyfeladatban mérték össze felkészültségüket, ügyességüket. A különböző állomásokon a legeredményesebb csapatok részesültek tárgyjutalomban, melyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, a FETIVIZIG, a Nyírerdő Zrt., és az RSOE képviselői adtak át a diákoknak. Végül az általános iskolák között a tiszanagyfaluiak, míg a középiskolai kategóriában az ÉVISZ csapata szerezte meg az összesített elsőséget és képviselhette megyénket az országos döntőben. A győztesek Dányi Béla tü. ezredestől, a megyei szervezet igazgató-helyettesétől vehették át a kupát és az érmeket.

A megváltozott összetételű csapatával idén is szép sikerrel szerepelt a megyei döntőben a záhonyi Dr. Béres József Kollégium együttese (Bálint Péter Levente, Együd Máté, Szlovák Dorottya, Szoták Zsolt), amely sorrendben ötödször végzett a megyei verseny dobogójának harmadik fokán. A határvárosi diákok felkészítésében évek óta a záhonyi kirendeltség munkatársai végeznek eredményes munkát, utaztatásukat pedig ezúttal a helyi Árpád Vezér Általános Iskola igazgatósága szervezte meg.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!