Elmezavarral küszködhet

2023.06.15. 12:42

Pszichiátriai intézetbe szállították a franciaországi késelőt

Átszállították a börtönből egy pszichiátriai intézetbe azt a szíriai férfit, aki egy héttel ezelőtt késsel megsebesített hat embert, köztük négy kisgyereket a közép-kelet-franciaországi Annecy egyik játszóterén – közölték rendőrégi források.

MW

Rendőrök és mentők a kelet-franciaországi Annecy városában elkövetett késes támadás helyszínén 2023. június 8-án

Forrás: MTI/AP/L'Essor Savoyar

Fotó: Florent Pecchio

A 31 éves Abdalmasih H. a Lyonhoz közeli Bronban található pszichiátriai kórházba került. Az elmúlt héten a férfit a közeli Aiton település fegyházának egyik sürgősségi védett cellájában tartották fogva, tartva attól, hogy öngyilkosságot kísérel meg.

A gyilkossági kísérlet gyanújával vizsgálati őrizetbe vett, 31 éves elkövető továbbra sem működik együtt a nyomozókkal, s a vizsgálat továbbra sem tudta megállapítani az indítékait. 

A múlt csütörtök reggeli késelés során megsebesített négy kisgyerek és két felnőtt időközben már nincs életveszélyben.

Line Bonnet-Mathis annecyi ügyész korábban elmondta: az elkövető pszichiátriai vizsgálata során találtak arra utaló jeleket, hogy Abdalmasih H. elmezavarral küszködik. A férfi szervezetében nem találtak alkoholra vagy kábítószerekre utaló nyomokat.

Szemtanúk szerint Abdalmasih H. a támadáskor 

a Svédországban élő feleségét és hároméves kislányát emlegette, majd azt mondta: „Jézus Krisztus nevében”.

 

A svéd hatóságok megerősítették, hogy a szíriai Abdalmasih H. menekültként tartózkodási engedélyt kapott 2013-ban Svédországban, de 2017 óta rendszeresen beadott állampolgársági kérelmeit elutasították. A francia belügyminisztérium úgy tudja, hogy az elkövető a közelmúltban Svájcban és Olaszországban is beadott menedékkérelmet. A francia hatóságok a svédországi menekültstátuszára hivatkozva utasították el a kérelmét, s erről a férfi e-mailben kapott értesítést a támadás előtt négy nappal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában