Kifogytak a pénzből

2023.07.29. 14:00

Fidesz: Karácsony és Gyurcsány akarja emelni a vízdíjakat

Napok óta Karácsony Gergely főpolgármester és a Gyurcsány Ferenc vezette "dollárbaloldal" követeli a vízdíjemelést Budapesten, miközben "csődbe vezetik a fővárost" - reagált a Fidesz Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) energia- és rezsiügyi árnyékminiszterének szombati kijelentéseire.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Varju László a pártja Facebook-oldalán közvetített tájékoztatóján egyebek mellett azt mondta, hogy a "hétszeres rezsiemelés" után már a vízdíjat is drasztikusan megemelné az Orbán-kormány a kiszivárgott információk szerint.   

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy 

ha csak a Gyurcsány-párton és a főpolgármesteren múlna, sokkal nagyobb terhek lennének a magyar családok vállán: elvették volna a rezsicsökkentést, hagyták volna elszállni a fogyasztói árakat, újra elvennék a tizenharmadik havi nyugdíjat, árakat és adókat emelnének.   

 

"A Fidesz ezzel szemben kiáll a rezsicsökkentés és a családok támogatása mellett" 

- hangsúlyozták.

A főváros nem tudja kifizetni a vízmű veszteségét, ezért a budapestiekre hárítanák azt – emelte ki a vízdíj tervezett drágulására reagálva Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője a Metropolnak. A politikus úgy fogalmazott:

a főpolgármester elindította a sarcdominót, a BKV jegyáremelésének bejelentése után elővezette a vízdíj várható drágulását is.

Újabb és újabb baloldali politikusok ismerik be, hogy többet akarnak fizettetni az emberekkel. Most Karácsony pártjának szóvivője, Barabás Richárd támadta a rezsicsökkentést, mert szerinte túl alacsonyak a lakossági gáz- és vízdíjak. Úgy véli, a magyaroknak a vízért a piaci árat kellett volna eddig is fizetni, bármennyi is legyen az. 

Wintermantel Zsolt szerint igaz a Karácsony Gergely vezette fővárosi csapatra is Margaret Thatcher mondása, vagyis hogy a baloldal előbb-utóbb mindig kifogy a mások pénzéből.

"Az, ami most következik, a legsötétebb Demszky-korszakot idézheti, amikor is csőd közelébe kerül a város, egyre inkább hitelből él, és a városvezetés elkezdi a közműdíjakat évről évre emelni. Tarlósnak és a kormánynak köszönhetően a Demszky-éra után hosszú ideig nem volt erre példa, a jegyek ára sem változott. Karácsonyék viszont visszahozzák baloldali elődük módszerét. Kifogytak a pénzből, hűlt helye a több mint 200 milliárdos tartaléknak, amit Tarlós hagyott maga után, és elfogyott a rekordméretű adóbevétel. A főváros pedig a budapestiekre kezdi terhelni a megbukott városvezetésük következményét, miközben másra mutogat, mint egy gyáva gyerek" – emelte ki a frakcióvezető. 

A politikus hozzátette:

a magyar kormány nem támogatja, hogy a lakosságnak nagyobb terhet kelljen vállalni. Semmilyen vízdíj- vagy rezsiáremelést nem támogat, így a főváros ilyen terveit sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában