Augusztus 20.

2023.08.17. 16:22

Kovács Zoltán: a szervezők és a biztonságért felelős szervezetek felkészültek a Szent István-napi programokra

A rendezvények központi helyszíne ezúttal is a főváros lesz.

MW

Az augusztus 20-i ünnepi tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik a Nuvu Kft. szakemberei a Szabadság hídon 2023.augusztus 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

A szervezők és az emberek biztonságáért felelős szervezetek egyaránt felkészültek a Szent István-napi programokra - közölte az augusztus 20-ai ünnep lebonyolításáért felelős operatív törzs ülésén elhangzott értékelést Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a közösségi oldalán csütörtökön.

Azt írta: a korábbi évekhez hasonlóan most is "nagyszabású programsorozattal ünnepeljük Magyarország születésnapját", 

péntektől vasárnap estig 14 helyszínen több mint 200 ingyenes programmal várják az érdeklődőket, a kikapcsolódni és ünnepelni vágyókat.

Kovács Zoltán közölte: a Szent István-napi rendezvények központi helyszíne ezúttal is a főváros lesz.

A hagyományoknak megfelelően lesz zászlófelvonás és tisztavatás a Kossuth Lajos téren, légi parádé a Duna fölött, szentmise és Szent Jobb-körmenet a Szent István-bazilikánál, a programsorozatra pedig a vasárnap esti fény- és tűzijáték teszi fel a koronát - sorolta.

Az államtitkár arról is írt, hogy Novák Katalin köztársasági elnök augusztus 20-án délelőtt Esztergomban mond ünnepi beszédet, délután pedig ugyanott átadja a Magyar Szent István-rend kitüntetést. Az ünnepségsorozat programjairól a szentistvannap.hu címen lehet további részleteket megtudni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában