Az igazság órája

2023.09.10. 10:05

Ezt az orosz medve sem engedheti meg magának (videó)

Az orosz történelemhamisítás azért is nagyon furcsa, mert Jelcin egyszer már bocsánatot kért ’56-ért.

MW

Megemlékező mécsest gyújt a Terror Háza Múzeumnál, a Hősök Falánál az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulóján, 2022. október 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Anikó

Egy politikai közösség értékközösség is, amelynek vannak állandó értékei – hangsúlyozta Az igazság órájában, a Hír FM és az Alapjogokért Központ közös műsorában Törcsi Péter. 

A központ operatív igazgatója kifejtette: a polgári, konzervatív, kereszténydemokrata, nemzeti közösség számára ilyen az 1956-os forradalom és szabadságharc, amelyet meg kell védeni minden támadás ellen.

 Bármekkora az orosz birodalom és bármennyire is ki vagyunk nekik szolgáltatva energiaügyben, azt orosz medve sem engedheti meg magának, hogy ekkora orbitális hazugságot fogalmazzon meg a mi hőstörténetünkkel kapcsolatban – hangsúlyozta az operatív igazgató. 

Ismert: az új orosz történelemkönyv meghamisította 1956 történetét, fasiszta lázadásnak állítva be azt.

Törcsi Péter szerint van egy olyan tévképzet Magyarországon, hogy a Szovjetunió összeomlása után Oroszország szép és nemes birodalommá változott. Úgy vélte: az látszik, hogy Putyin alatt elkezdődött egy nagyon erős szovjet romantika. Már Sztálin tisztára mosása zajlik – jegyezte meg. A orosz birodalom a Szovjetunió idején volt a legnagyobb és most újra terjeszkedik – hívta fel rá a figyelmet.

Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ elemzője megjegyezte: az orosz tankönyv történelemhamisítása azért is furcsa, mert 1992-ben Borisz Jelcin az akkori orosz elnök már bocsánatot kért az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc eltiprásáért.

 Sőt, a jelenlegi elnök, Vlagyimir Putyin is sajnálkozását fejezte ki a kétezres évek elején az ’56-os forradalom leverésével kapcsolatban – emlékeztetett. 

A beszélgetést itt tudja megnézni:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában