Elutasítás

2023.09.07. 10:48

Fordulat: reagált a MÚOSZ a 444 gyalázkodó cikkére

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Etikai Bizottsága elutasítja, hogy a 444 portál az Origo munkájának, arculatának bírálatát összekapcsolta a médiumot vezető újságíró személyes lejáratásával – írja a Magyar Nemzet.

MW

Illusztráció

Forrás: MTI

Az újságíró szervezet honlapján olvasható nyilatkozathoz hozzátették, hogy az Etikai Bizottság (EB) ezúttal is felhívja valamennyi szerkesztőség figyelmét, hogy az etikai kódexben rögzített szabályok, elvek útmutatásul szolgálnak az etikai fegyelem megtartásában. Indoklásukban kifejtették: 

Az ügyben eljáró etikai szerv a megjelent anyagokból és a MÚOSZ-hoz benyújtott kereset alapján megállapította, hogy a 444 portál 2023. augusztus 31-én, »Kifolyik a szemed, megőrülsz és megfulladsz, ha meglátod az Origo gyönyörű főszerkesztőjének tökéletes alakját« címmel megjelent anyagában közvetlenül bírálja a portál főszerkesztőjét. A 444 portál 2022. évben is több alkalommal közölt bírálatot

 – fűzték hozzá.

A MÚOSZ-nak a Magyar Nemzet küldött kérdéseket, amelyek alapján azt szerették volna megtudni az újságíró-szervezettől, hogy sajtóetikai szempontból miként értékelik a magyar médiában teljesen szokatlan, visszatetsző cikket.

Az EB megállapította, hogy a 444 portál által közzétett anyag szatirikus hangvétele sem elegendő a cikkben a teljes nyilvánosságban olvasható trágárság használatára, továbbá egy újságírót lejárató bemutatásra.

 

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában