Meghiúsult projekt

2023.09.27. 06:35

Nem épült meg a bicikliút, Karácsonyéknak vissza kell adniuk az erre szánt pénzt az EU-nak

A Rákos-patak menti kerékpárút tervezését még Tarlós István főpolgármestersége idején kezdte meg a főváros és Rákosmente önkormányzata, ám mután Karácsony Gergely főpolgármester lett, a projekt nem valósult meg – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester felszólal a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. február 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

– Karácsony Gergelyék négy év alatt nem voltak képesek megépíteni a Rákos-patak menti kerékpárutat. Rákosmente önkormányzata a Fővárosi Önkormányzat helyett eljárva vállalta és el is végezte a kisajátításokat a három érintett kerületben (X., XIV. és XVII. kerület), valamint a kerékpárút megépítését előmozdítandó, Rákosmente 18 darab ingatlant adott ingyenesen a Fővárosi Önkormányzatnak – ismertette a Magyar Nemzetnek Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere.

A fideszes polgármester hozzátette: ezt a pénzt, a 2,7 milliárd forintot az Európai Uniótól kapták, így csak fel kellett volna használnia a fővárosnak.

– Nem sikerült! Most eljutottak oda, hogy egy centiméter kerékpárút sem épült meg Rákosmentén, de a pénzt is vissza kell adni az uniónak – hangsúlyozta Horváth Tamás.

A polgármester a közösségi oldalára kitett videóban foglalta össze a projekttel kapcsolatos véleményét:

A teljes cikk ITT érhető el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában